Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης σε ερώτηση του «Βήματος» εάν υπάρχει παρέμβαση από τους θεσμούς για το ζήτημα της απολιτικοποίησης της δημόσιας διοίκησης ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι «δεν υπάρχουν παρεμβάσεις. Το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης και της επιλογής στελεχών της εμφορείται από την λογική της αποκομματικοποίησης του Δημοσίου τομέα».

Σημείωσε επίσης ότι το ζήτημα είναι κατά πόσο «τα υπόλοιπα κόμματα θα σεβαστούν αυτή τη λογική της απαγκίστρωσης της δημόσιας διοίκησης από τον κομματισμό».

Μάλιστα άφησε ευθείες αιχμές προς τη ΝΔ η οποία όπως είπε «θεωρεί ότι οι Γενικοί Γραμματείς πρέπει να συνεχίσουν να είναι πολιτικά πρόσωπα που συνδέουν το δημόσιο με την κυβερνητική πολιτική».

Ο κ Βερναρδάκης τόνισε ότι προκύπτει αντίθεση με τη θέση που είχε η ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση και την κατάργηση των πολιτικών Γενικών Γραμματέων και πρόσθεσε ότι πρόκειται για υποχώρηση από την πάγια θέση της και «περιμένω την απάντηση της ΝΔ γι αυτό το θέμα».