Στην προσαγωγή 25 μελών της Χρυσής Αυγής προχώρησε η κρατική ασφάλεια για την επίθεση και τον τραυματισμό δύο γυναικών η μια εκ των οποίων συνήγορος πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έξω από τα δικαστήρια στη στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι γυναίκες κατέβαιναν από το τρόλεϋ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας προκειμένου να μεταβούν στην αίθουσα τελετών όπου θα συνεδρίαζε το δικαστήριο. Ενώ οι πόρτες άνοιξαν, βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο άτομα που όπως καταγγέλθηκε ήταν Χρυσαυγίτες, οι οποίοι πετούσαν τρικάκια.

Αν και οι κοπέλες φώναξαν στον οδηγό να κλείσει την πόρτα, η αντίδραση δεν ήταν γρήγορη με αποτέλεσμα να χτυπήσουν τις κοπέλες. Συγκεκριμένα η μία δέχθηκε μπουνιά στη μύτη και η δεύτερη στο στόμα.

Στην κρατική ασφάλεια προσήχθησαν 23 άνδρες και δύο γυναίκες οι οποίοι εξετάζονται. Στην ασφάλεια βρίσκονται και οι τρεις γυναίκες προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δράστες της επίθεσης εναντίον τους.

Νωρίτερα έφθασαν στην ΓΑΔΑ πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση δικηγόρων της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι επίσης βρίσκονται έξω από την ΓΑΔΑ αναμένοντας τις εξελίξεις της προανάκρισης.

Το περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα να διακόψει το δικαστήριο για τις 3 Νοεμβρίου αφού έκανε δεκτό το αίτημα να βρίσκονται εισαγγελέας και ένας δικαστής στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ΓΑΔΑ από όπου θα καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Καταδίκη για την επίθεση στη δικηγόρο

Ο ρόλος του δικηγόρου ως συλλειτουργού της Θέμιδας και υπερασπιστή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος σε ένα κράτος δικαίου.

Το σημερινό περιστατικό βάναυσης κακοποίησης της συναδέλφου Ευγενίας Κουνιάκη, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, λίγο έξω από το δικαστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη, προκαλεί αποτροπιασμό και καταδικάζεται απερίφραστα από το σύνολο του δικηγορικού σώματος και του δημοκρατικού κόσμου.

Η υποχρέωση της Πολιτείας να λάβει άμεσα, αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των δικηγόρων και την διασφάλιση της άσκησης του λειτουργήματός τους, καθίσταται επιτακτικότερη από ποτέ.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι διωκτικές αρχές θα πράξουν το καθήκον τους προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν χωρίς χρονοτριβή και να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη, για την απόδοση των κατά νόμο ποινικών ευθυνών.

Ασφαλώς θα επανέλθουμε όταν προσδιοριστεί η ταυτότητα των δραστών και μπορούν να εξαχθούν ασφαλέστερα συμπεράσματα για τα κίνητρα της αποτρόπαιας ενέργειας σε βάρος της συναδέλφου.