O Aστέρας Τρίπολης αντιμετώπισε σαν παλικάρι τη Χιμπέρνιαν, παλεύοντας με όλες τις δυνάμεις του στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για την πρόκριση στα play offs του Europa League. H ήττα με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι άφηνε πολλά περιθώρια ελπίδας στους Αρκάδες, που έδειξαν αποφασισμένοι να πέσουν… μαχόμενοι. Ακόμα κι αν χρειάστηκε να αγωνιστούν με παίκτη λιγότερο, για σχεδόν ένα ημίχρονο.

Τελικά ωστόσο στάθηκαν άτυχοι και δεν τα κατάφεραν. Μιας και το τελικό 1-1 τους αφήνει εκτός Ευρώπης από τις αρχές Αυγούστου, δίνοντας το εισιτήριο στην ομάδα της Σκωτίας για τον επόμενο γύρο. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Μόλντε.

Ο Αστέρας ξεκίνησε το ματς έχοντας τον έλεγχο και κυκλοφορώντας καλύτερα την μπάλα. Ψάχνοντας με υπομονή το γκολ που ήταν αρκετό να του δώσει την πρόκριση, στην περίπτωση που διασφάλιζε το μηδέν στην άμυνα. Μάλιστα, στο 41′ έφτασε μια ανάσα από το να πετύχει, όμως η κεφαλιά του Τσιλιανίδη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Σαν να μην έφτανε αυτό, δύο λεπτά μετά οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Ιγκλέσιας έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή χάνοντας την μπάλα, ο Κάμπερι κινήθηκε στον χώρο και τροφοδότησε τον Μαγκίν, με τον τελευταίο να κάνει το 1-0. Βάζοντας έτσι δύσκολα στους γηπεδούχους.

Αποβολή και… αντίδραση!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις χειρότερες δυνατές προϋποθέσεις για τον Αστέρα, καθώς ο Μανιάς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 48′ και αποβλήθηκε! Ωστόσο αυτή η φάση έδειξε να ξυπνά τους Αρκάδες. Που έβγαλαν πάθος και ψυχή στο γήπεδο, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 56′ με τον Τσιλιανίδη! Ο οποίος με ένα ωραίο σουτ με το αριστερό έφερε το παιχνίδι στα ίσια και αναπτέρωσε τις ελπίδες των γηπεδούχων.

Από εκείνο το σημείο του ματς και μετά το παιχνίδι παίχτηκε στο δεύτερο μισό. Ο Αστέρας πίεζε μαζικά έστω και με παίκτη λιγότερο και η Χιμπέρνιαν προσπαθούσε να διαφυλάξει το αποτέλεσμα που της έδινε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στο 62′ ο Αστέρας άγγιξε την ολική ανατροπή, αλλά η κεφαλιά του Δουβίκα σταμάτησε στα χέρια του Μπογκντάν, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Κώτσιρα στο 83′. Με αποτέλεσμα αυτό το 1-1 να μείνει μέχρι τέλους και να αφήσει έτσι εκτός Ευρώπης τον μαχητικό Αστέρα, που βάσει της εικόνας των δύο αγώνων ήταν καλύτερος της Χιμπέρνιαν και πιθανότατα άξιζε να συνεχίσει στα play offs του θεσμού.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε (90+1′ Σάλιας), Μουνάφο, Μανιάς, Μπελόκ (58′ Δουβίκας), Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης, Καλτσάς (78′ Ρόλε), Κώτσιρας, Κυριακόπουλος.

Χιμπέρνιαν (Νιλ Λένον): Μπόγκνταν, Γκρέι, Χάνλον, ΜακΓκιν, Λίβκα (88′ Μπάρτλεϊ), Μπόιλ, Μάλαν, Στίβενσον, Καμπέρι, ΜακΓκρέγκορ (78′ Γουτάκερ), Αμπρόουζ.

Σχεδόν 1.500 στήριξαν τον Αστέρα

Λίγο περισσότεροι από 1.500 φίλοι του Αστέρα Τρίπολης βρέθηκαν χθες στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια των παικτών του Σάββα Παντελίδη απέναντι στη Χιμπέρνιαν.