Την πεποίθησή του ότι δεν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα καταλήξει να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα, για έναν απλό λόγο: «Οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν πως το να γίνεις πρόεδρος είναι σοβαρή δουλειά, δεν είσαι παρουσιαστής ριάλιτι». Γρήγορη και στον αναμενόμενο τόνο η απάντηση του Τραμπ.

Ο Ομπάμα υπογράμμισε πως έχει «πίστη στον αμερικανικό λαό και τη λογική του» και ως εκ τούτου, «συνεχίζω να πιστεύω ότι ο Τραμπ δεν θα γίνει πρόεδρος».

Ο αμερικανός πρόεδρος στηλίτευσε επίσης το γενικότερο κλίμα στον αγώνα για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος, λέγοντας πως η ρητορική των υποψηφίων προκαλεί προβλητισμό και ανησυχία στο εξωτερικό.

«Και δεν πρόκειται μόνο για τον κύριο Τραμπ, δείτε τι λένε όλοι οι υποψήφιοι» είπε.

Αντιθέτως, υποστήριξε ότι η μονομαχία στους Δημοκρατικούς είναι μία «υγιής πολιτική συζήτηση». Για άλλη μία φορά, απέφυγε να εκφραστεί υπέρ της Χίλαρι ή του Σάντερς -λέγοντας πως «πιθανότατα θα έχω γνώμη» στο τέλος της διαδικασίας, όμως είπε πως δεν θέλει να επηρεάσει την εσωκομματική διαδικασία.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε γρήγορα στα σχόλια του Ομπάμα.

Ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος όχι μόνο καλωσόρισε ως «κομπλιμέντο» το συμπέρασμα, αλλά είπε πως ο Ομπάμα «ήταν τυχερός που δεν ήμουν εγώ υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές, γιατί θα είχε χάσει».

Ο Ομπάμα «έχει κάνει τόσο κακή δουλειά, μας έχει φέρει τόσο πίσω, που το ότι το λέει αυτό για μένα είναι στην πραγματικότητα μεγάλο κομπλιμέντο», είπε.

Στη συνέχεια, προσέθεσε πως «ευτυχώς για τον Ομπάμα, δεν έβαλα υποψηφιότητα όταν είχε βάλει ο Ρόμνεϊ, γιατί τότε κύριε Ομπάμα θα ήσασταν πρόεδρος μίας θητείας».