Ένας άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του και τρεις τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό σταθμό της περιοχής του Μονάχου, στη νότια Γερμανία, την Τρίτη, όταν του επιτέθηκε ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι.

Η γερμανική αστυνομία ελέγχει αναφορές αυτοπτών μαρτύρων, σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας φώναξε «Αλαχού Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) κατά τη διάρκεια της επίθεσης, όπως μετέδωσε η Bayerischer Rundfunk.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αστυνομία συνέλαβε τον δράστη και ότι τα θύματα είναι άνδρες.

Ο ύποπτος για την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι είχε «ψυχικά προβλήματα και προβλήματα με ναρκωτικά» και οι ερευνητές δεν έχουν διαπιστώσει «έως τώρα» κάποιο ισλαμιστικό κίνητρο, ανακοίνωσαν οι γερμανικές αρχές, μερικές ώρες αφότου έκαναν λόγο για ισλαμιστικό σενάριο.

«Δεν έχουμε έως τώρα ενδείξεις αναφορικά με κάποιο ισλαμιστικό κίνητρο, όμως οι έρευνες συνεχίζονται. Για το πρόσωπο αυτό, διαπιστώθηκαν ψυχικά προβλήματα και προβλήματα με ναρκωτικά», δήλωσε ο Όλιβερ Πλάτσερ, εκπρόσωπος του βαυαρικού υπουργείου Εσωτερικών που επιβλέπει τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναλάβει την έρευνα.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε από την πλευρά του, σε μια σύντομη δήλωσή του προς τον Τύπο, ότι δεν θέλει «να προσθέσει στις εικασίες για τα κίνητρα» του δράστη.

Νωρίτερα σήμερα, η βαυαρική εισαγγελία είχε αναφέρει πως οι ερευνητές εξετάζουν το σενάριο του ισλαμιστικού κινήτρου αναφορικά με την επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε τα χαράματα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκράφινγκ, κοντά στο Μόναχο, και είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τριών.

«Ο δράστης έκανε δηλώσεις τη στιγμή της επίθεσης που παραπέμπουν σε πολιτικό κίνητρο, εκ πρώτης όψεως ισλαμιστικό», είχε δηλώσει ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας.

Η Γερμανία, η οποία παίζει υποστηρικτικό ρόλο στην καταπολέμηση της τζιχαντισιτκής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δεν έχει δεχθεί μεγάλη επίθεση από ένοπλους ισλαμιστές όπως οι γειτονικές της χώρες, η Γαλλία και το Βέλγιο.

Η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 05.00 το πρωί τοπική ώρα (07.00 ώρα Ελλάδας) στον σιδηροδρομικό σταθμό του Γκράφινγκ, μιας μικρής πόλης νοτιοδυτικά του Μονάχου.