Εισέβαλε αιφνιδιαστικά σε αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και άρχισε να φωνάζει: «Δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα, ασχοληθείτε με τα προβλήματα της χώρας σας, όχι της χώρας μου. Είμαι εδώ να προστατεύσω την Ελλάδα!».

Ο λόγος για τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Λάμπρο Φουντούλη, ο οποίος εξήγαγε στις Βρυξέλλες τις πρακτικές που ακολουθεί το κόμμα του στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ακολούθησε διαπληκτισμός με τον ρουμάνο ευρωβουλευτή Κσάμπα Σόγκορ, ο οποίος εκπροσωπούσε στη συζήτηση την ουγγρική μειονότητα και είχε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης.

«Πρέπει να σέβεστε τους κανόνες αυτού του κοινοβουλίου. Φύγετε εάν δεν μπορείτε να είστε ευγενής και πολιτισμένος» ήταν η προτροπή του ρουμάνου ευρωβουλευτή, του οποίου δεν μπορεί κανείς παρά να εξάρει το θάρρος. Γιατί ο Φουντούλης δεν ήταν μόνος του. Μαζί ήταν ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής Λευτέρης Συναδινός αλλά και μια ομάδα χρυσαυγιτών με ξυρισμένα κεφάλια που πάντως είχαν κάρτες εισόδου. Το θέμα έφτασε ως στον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς από τον οποίο ζητήθηκε να «λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση των φασιστικών συμπεριφορών από τους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής και τους βοηθούς τους».