Με τα λεφτά των άλλων

Και την Αθήνα είχε επισκεφθεί η σινιόρα Μαρία Λουίζα Στάσι, συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και συντάκτρια της περίφημης μελέτης/εισήγησης προς την κυβέρνηση για τα τέσσερα κανάλια. Και μάλιστα με έξοδα των ελλήνων φορολογουμένων, όπως είμαι σε θέση να αποκαλύψω σήμερα, για να αποδειχθεί ότι το ντουέτο των μεγάλων επιτυχιών Παππάς – Σπίρτζης, πλην όλων των άλλων είναι και cheαpieδες οι μπαγάσες. Την κουβάλησαν τη γυναίκα από την Ιταλία για να στηρίξει τις απίθανες αποφάσεις τους και αντί να της πληρώσουν οι ίδιοι εισιτήρια και διαμονή αφού τη δουλειά τους ήθελαν να κάνουν, μας τα χρέωσαν εμάς (στον κρατικό προϋπολογισμό συγκεκριμένα).

Οπως αποδεικνύεται λοιπόν από απόφαση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου 2016 την οποία και διαθέτω (άρα όποιος σκέφτεται να με διαψεύσει, εισηγούμαι να μην το κάνει…), η σινιόρα Στάσι έφτασε στην Ελλάδα στις 3 του μηνός διότι, προσέξτε με παρακαλώ, την επομένη, στις 4 δηλαδή, στη Βουλή συζητιόταν η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην απόφαση της ΓΓΕΕ αναφέρεται σαφώς ότι η Μαρία Λουίζα (χωρίς επώνυμο πια, δικός μας άνθρωπος πλέον…) ήρθε στην Ελλάδα προκειμένου να έχει επαφές με τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Λ. Κρέτσο, πράγμα το οποίο μας οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι στην πραγματικότητα η γυναίκα ήρθε για να κάνει φροντιστήριο στον Παππά και πιθανώς και σε άλλα στελέχη της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος «πώς να πνίξετε την πολυφωνία στα ΜΜΕ προς ίδιον όφελος», ενόψει της συζήτησης στη Βουλή.

Η «φιλοξενία» της Μαρίας Λουίζας από το ελληνικό Δημόσιο ήταν 4ήμερης διάρκειας (αναχώρησε από την Αθήνα στις 7 Φεβρουαρίου) και κόστισε το ευτελές ποσό των 750 ευρώ, διότι ήταν off season και τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ξενοδοχεία. Είναι ενδεικτικό ότι στην απόφαση της ΓΓΕΕ με την οποία ζητείται από το υπουργείο Οικονομικών να χρεώσει τα έξοδα στον κωδικό υπό τον τίτλο «δαπάνες κάθε είδους δημοσίων σχέσεων» της κυβέρνησης, αναφέρεται ότι 400 ευρώ κοστίζουν τα αεροπορικά εισιτήρια και 350 ευρώ η διαμονή στο ξενοδοχείο (έμεινε στο Τιτάνια, στην Πανεπιστημίου).

Εκείνο που δεν μάθαμε, και πρέπει να πω ότι ψάχνομαι εδώ και εκεί, είναι αν πληρώθηκε και πόσο (μας) κόστισε η έκθεση της κυρίας για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα.

Ειδήμων περί αυτά, στον οποίο απευθύνθηκα, μου ανέφερε ότι «άδικα ψάχνω». Διότι όπως μου είπε «τέτοιες δαπάνες δεν δημοσιοποιούνται ούτε αναρτώνται στη Διαύγεια για να τις βρουν κάτι περίεργοι όπως εσύ. Δεν είναι αεροπορικά εισιτήρια ούτε δαπάνες διαμονής. Υπάρχουν άλλες πηγές από τις οποίες μπορεί να αντληθούν ποσά τα οποία δεν δημοσιοποιούνται».

Δεν ξέρω τι εννοούσε, αλλά αν έγινε κάτι τέτοιο, κάποια στιγμή που θα έρθει το «πλήρωμα του χρόνου», αν γίνομαι κατανοητός, θα το μάθουμε.

Επί του παρόντος, φαντάζομαι ότι ο υπουργός Επικρατείας Παππάς θα έχει μια εξήγηση για το ποιος ήταν ο λόγος που χρεώθηκε το ελληνικό Δημόσιο τη δαπάνη για το ταξίδι της κυρίας Μαρίας Λουίζας Στάσι στην Αθήνα. Τα περί ευθυνών και τέτοια που ασφαλώς πρέπει να αναζητηθούν δεν είναι δική μου δουλειά…

Μυστικά και τόμπολα

Πέρασε μάλλον στα «κουφά» μια ερώτηση του Αρχοντα (της Εκκλησίας της Κρήτης, μην παρεξηγηθώ) Βασίλη Κεγκέρογλου προς τον υπουργό Κατρούγκαλο, αλλά εδώ είμαστε εμείς να ασχοληθούμε και με αυτά, διότι αν δεν το κάνουμε εμείς, ποιος θα το κάνει με αυτήν την «άκρα του τάφου σιωπή» που έχει πέσει στα ΜουΜουΕ;

Τι λέει ο Κεγκέρογλου στον Κατρούγκαλο; Κύριε, απέκλεισες από τη σύνταξη του ασφαλιστικού νομοσχεδίου όλους τους γενικούς διευθυντές του υπουργείου Εργασίας, που το ξέρουν το θέμα καλύτερα από την παλάμη τους. Και βοά η πιάτσα ότι αναζήτησες βοήθεια επ’ αυτού από γνωστό νομικό γραφείο της Αθήνας. Αυτό το νομικό γραφείο το πλήρωσες ή σου τη δώρισε τη μελέτη;

Δεν ξέρω τι θα απαντήσει ο κομψός, πιο κομψός πεθαίνεις, υπουργός Κατρούγκαλος, ο άνθρωπος που έχει ρίξει στα πατώματα τη Βελκουλέσκου του ΔουΝουΤού με τα ντυσίματά του και έχει στείλει για φάρμακα όλους εκείνους τους συριζαίους που κυκλοφορούν χωρίς γραβάτα και με το ίδιο πουκάμισο πέντε μέρες (μπλιαχχχ).

Γνωρίζω όμως ότι ο Κεγκέρογλου δεν μιλάει στον αέρα, αναφέρεται στο γραφείο καθηγητή της Νομικής, εκ των μεγαλυτέρων στην Αθήνα, ειδικευομένων στα εργασιακά/ασφαλιστικά. Ποιο είναι το επιπλέον μυστικό, που θα στείλει τους συριζαίους για Xanax και Prozac σε διπλές δόσεις; Οτι ο κύριος καθηγητής, φίλος και συνεργάτης του υπουργού Κατρούγκαλου, είναι γνωστός στους κύκλους της ΝουΔού –εμφορείται από τις ιδέες του κόμματος!

Εμείς αυτό παλιά το λέγαμε… Τόμπολα!

Εμπρός… πίσω!

Τη μικρή ιστορία που θα αφηγηθώ εν συνεχεία, μου τη διηγήθηκε ο φίλος μου Γιάννης Μανιάτης, εξ Αργολίδος ορμώμενος, το πάλαι υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Οταν ήταν υπουργός, και ο ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση, έφερε στη Βουλή τροπολογία με την οποία καθιέρωνε μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ για τους φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης. Κατά τα ειωθότα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία και τον κατήγγειλε από πάνω για ανέξοδους λαϊκισμούς και όλα τα σχετικά.

Πρόσφατα ο Μανιάτης που το κρατούσε αυτό… μανιάτικο, και ας μην κατάγεται από την εύανδρο Μάνη, κατέθεσε ερώτηση για το θέμα αυτό στον υπουργό Σκουρλέτη που τον διαδέχθηκε στο υπουργείο.

Ο Σκουρλέτης απάντησε προθύμως: 461 φορείς κοινωνικής αλληλεγγύης επωφελούνται από τη διάταξη Μανιάτη για μειωμένο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος!

Πανηγύριζε ο Μανιάτης για την παραδοχή και με πήρε στο τηλέφωνο να μου το επισημάνει. Σιγά το νέο. Πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει πίσω όσα έλεγε ως αντιπολίτευση; Εδώ ψήφισε (το χειρότερο) Μνημόνιο, ενώ δήλωνε ότι θα σκίσει με τη μία όλα τα προηγούμενα…

Ο χρόνος είναι σχετικός

Πληροφορήθηκα χθες από συνέντευξη του προέδρου του ΔΣ του Ελ. Βενιζέλος Παναγιώτη, Τάκη για τους φίλους και τους γνωστούς του, Ρουμελιώτη (παλαιού γνώριμου και εμού από «τότε»…) ότι από τις μεγάλες επιτυχίες του ως προέδρου είναι ότι επέτυχε οι συζητήσεις στο ΔΣ του κορυφαίου αεροδρομίου της χώρας να γίνονται στα… ελληνικά!

Θα μου επιτρέψει να του συστήσω, τώρα που μπορούν να συνεννοηθούν όλοι μεταξύ τους, να ρωτήσει στο προσεχές ΔΣ πώς υπολογίζουν τα μέλη του ένα 24ωρο; Διότι σε ολόκληρο τον κόσμο το υπολογίζουν από 00.01 έως 23.59′ της ίδιας ημέρας. Στο πάρκινγκ του αεροδρομίου, χρεώνουν ολόκληρο 24ωρο μόλις, λέει, συμπληρωθούν… 4 ώρες!!!

Αυτό εμείς σε απλά ελληνικά το λέμε απάτη. Και μην πω και κλοπή. Εκεί στο ΔΣ όπου όλοι πλέον χρησιμοποιούν την ελληνική, πώς ακριβώς το ονομάζουν; Πολύ θα ήθελα να γνωρίζω…