Αντεπίθεση με στόχο πρόκριση στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2009-10 προαναγγέλλει σήμερα η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης σε συνέντευξη Τύπου με θέμα τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν. Αναπόφευκτα οι παράγοντες των «κίτρινων» θα προβούν και σε απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόωρα με αποτέλεσμα πορεία μέχρι το Τop-16 και επιστροφή στο Uleb cup.

Η αποτυχία στο πρωτάθλημα ήταν παταγώδης και η αναταραχή αμέσως μετά τη λήξη του τρίτου αγώνα κόντρα στο Μαρούσι εκτονώθηκε εν μέρει με την ανακοίνωση για δημόσιες τοποθετήσεις άμεσα.

Στην ατζέντα της διοίκησης πρώτο είναι το θέμα της παραχώρησης του Τζερεμάια Μάσεϊ και από σήμερα οι διαπραγματεύσεις εντείνονται.

Οι «κίτρινοι» εκτιμούν ότι εντός της εβδομάδας το θέμα θα κλείσει, σε αντίθεση με τον ατζέντη του παίκτη που διαβλέπει σίριαλ. Τον σέντερ του Άρη, πάντως, ζητούν σχεδόν όλες οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά προβάδισμα έχουν οι Ρεάλ Μαδρίτης και Ταού.

«Πρώτη ύλη» για το ρόστερ της επόμενης σεζόν είναι ο Σάββας Ηλιάδης, αν δεχθεί αναπροσαρμογή αποδοχών, υπό προϋποθέσεις ο Δημήτρης Τσαλδάρης και ο Ντάριους Ουάσιγκτον, αν δεν πωληθεί στη ρωσική Τριούμφ. Πρώτος υποψήφιος διάδοχος του Γκόρντον Χέρμπερτ είναι ο Αντρέα Ματζόν. Αρέσουν ακόμη ο Σλοβένος Σάσο Φιλιπόφσκι και ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Τέλος, ο Σάββας Ηλιάδης δέχθηκε πρόταση από την Ταού για να παίξει στα πλέι-οφ του ισπανικού πρωταθλήματος.

ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Εναλλακτική βιώσιμη λύση για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ επεξεργάζονται η διοίκηση του Ερασιτέχνη, παράγοντες και φορείς που κινούνται γύρω από την ομάδα, προκειμένου να την παρουσιάσουν την Τετάρτη στην έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα το τμήμα μπάσκετ.

Εάν και εφόσον συμφωνήσουν σε λύση, θα την καταθέσουν προς ψήφιση και θα την υλοποιήσουν, αν δεν εμφανιστεί επιχειρηματίας ενδιαφερόμενος για την εταιρεία.