Στα πρότυπα της Άρσεναλ θέλει να κτίσει τη νέα ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαΐδης και φυσικά μεγάλος πρωταγωνιστής σ΄ αυτή την προσπάθεια θα είναι ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ.

Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που έκανε η αγγλική ομάδα με τον Αρσέν Βενγκέρ. Το ταξίδι των δύο ανδρών στο Λονδίνο, η χθεσινή συνάντησή τους με τον Αλσατό τεχνικό, αλλά και η επίσκεψη σε όλους τους χώρους όπου κινείται η αγγλική ομάδα, μαρτυρά την πρόθεση αυτή του Ντέμη. Η απομάκρυνση του Ίλια Ίβιτς δίνει έναν ακόμα ρόλο στον Φερέρ, αυτόν του ανθρώπου στον οποίο θα αναφέρονται όλοι οι υποψήφιοι στόχοι ή θα τους ανιχνεύει ο ίδιος και θα αποφασίζει για την απόκτηση οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή. Ταυτόχρονα ο Ισπανός τεχνικός θα έχει άποψη για όλα τα θέματα της ομάδας.

Έτσι, Φερέρ και Νικολαΐδης συναντήθηκαν χθες και συζήτησαν με τον Αρσέν Βενγκέρ, κάτι που επιβεβαίωσε και το γραφείο Τύπου της αγγλικής ομάδας στην «ΟΜΑΔΑ» μέσω e-mail. Η απάντηση των ανθρώπων της Άρσεναλ αναφέρει ότι πρόκειται για ιδιωτικό ραντεβού του κ. Βενγκέρ και δεν μπορεί να δώσει κάποιος άλλος περισσότερες πληροφορίες, παρά μόνον ο ίδιος. Ο Αλσατός τεχνικός είναι το απόλυτο «αφεντικό» των Λονδρέζων και τα πάντα κινούνται γύρω απ΄ αυτόν. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό εκτός από τις συζητήσεις, την ενημέρωση και τη μεταφορά της τεχνογνωσίας και του τρόπου λειτουργίας, τόσο της ομάδας όσο και των ακαδημιών, να υπάρξει και κουβέντα για πιθανό δανεισμό κάποιου παίκτη στην ελληνική ομάδα. Άλλωστε η Άρσεναλ λειτουργεί με πολλές ομάδες «δορυφόρους» και δεν θα ήταν καθόλου άσχημο να υπάρξει μια τέτοιου είδους συνεργασία με την ΑΕΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο εκπρόσωποι της ΑΕΚ επισκέφθηκαν το «Εmirates Stadium» και συνάντησαν τους ανθρώπους που συνετέλεσαν στη δημιουργία του, αλλά και τους υπεύθυνους ασφαλείας του γηπέδου τόσο κατά τη διάρκεια των αγώνων όσο και όταν δεν διεξάγεται ματς εκεί. Μια ακόμα επίσκεψη έγινε και στο Χέρτφορντσάιρ, το αθλητικό κέντρο της Άρσεναλ, για να δουν από κοντά τους χώρους όπου προπονείται η πρώτη ομάδα, αλλά και οι ακαδημίες του συλλόγου. Να θυμίσουμε ότι το ταξίδι στην Αγγλία είναι το δεύτερο για τον Ντέμη Νικολαΐδη, αφού πριν από αρκετό καιρό είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι δύο εκπρόσωποι της ΑΕΚ επισκέφθηκαν το «Εmirates Stadium» και το αθλητικό κέντρο της Άρσεναλ στο Χέρτφορντσαϊρ όπου προπονείται η πρώτη ομάδα και οι ακαδημίες

της Τσέλσι για να δει επίσης τον τρόπο λειτουργίας της σε όλους τους τομείς.

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, όλα δείχνουν ότι ο Δημήτρης Μάρκος θα έχει τον ρόλο του ανθρώπου που θα παρακολουθεί πιθανούς στόχους κυρίως στο εσωτερικό, αλλά μερικές φορές και στο εξωτερικό. Επειδή ο Μάρκος παρακολούθησε το προχθεσινό ματς του Αιγάλεω με τον Πανιώνιο, φούντωσαν οι φήμες για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τους Σπυρόπουλο και Ενσαλίβα.

ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ

Έξι νίκες στους ισάριθμους εναπομείναντες αγώνες στοχεύει πλέον η ΑΕΚ και ταυτόχρονα περιμένει στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού.

Η νίκη των «πρασίνων» στο γήπεδο Καραϊσκάκη έφερε απογοήτευση στους κόλπους της «κιτρινόμαυρης» ομάδας, αφού όλοι ήθελαν επικράτηση του Ολυμπιακού, ώστε η «Ένωση» να περάσει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το αποτέλεσμα στο γήπεδο Καραϊσκάκη δεν ήταν αυτό που περίμεναν. Στη χειρότερη περίπτωση περίμεναν την ισοπαλία, ώστε να ισοβαθμήσουν με τους «πράσινους» και να επωφεληθούν στη συνέχεια. Τώρα η υπόθεση της κατάκτησης της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ δεν περνά μόνο από το χέρι της ΑΕΚ και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, αφού το πρόγραμμα είναι πιο ευνοϊκό για τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ έχει τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας και μόνο δύο στο Ολυμπιακό Στάδιο Το θέμα όμως είναι αν θα καταφέρει η ομάδα να πάρει αυτές τις έξι νίκες. Οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» απόλαυσαν χθες τη δεύτερη ημέρα του ρεπό που είχε δώσει ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ

Σε οριστική ρήξη οδηγούνται οι σχέσεις της ερασιτεχνικής ΑΕΚ με την ΠΑΕ. Στη χθεσινή Γ.Σ. της ερασιτεχνικής, η γενική άποψη που επικράτησε ήταν ότι δεν μπορεί να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος με την ΠΑΕ και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να γίνουν μία σειρά από ενέργειες. Ταυτόχρονα τονίστηκε ότι όταν θα πάρουν στα χέρια τους την απόφαση του ΣτΕ, θα απευθυνθούν εκ νέου στην πολιτεία και να ζητήσουν νέο νόμο. Με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ερασιτεχνικής Βαγγέλης Ασλανίδης τόνισε: «Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε ποιοι είναι από τη μία πλευρά και ποιοι από την άλλη. Με αυτόν τον πρόεδρο στην ΠΑΕ δεν πρόκειται να γίνει γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια».