Παράθυρο για συμβιβασμό της Κομισιόν με την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της Ολυμπιακής άνοιξε ο αρμόδιος για τις Μεταφορές επίτροπος Ζακ Μπαρό, που θα βρεθεί στην Ελλάδα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.


Oκ. Μπαρό θεωρείται βέβαιο ότι θα ζητήσει αποδείξεις από την ελληνική κυβέρνηση ότι το Δημόσιο οφείλει στον Όμιλο της Ολυμπιακής το ποσό των 550 εκατ. ευρώ.

Ο συμψηφισμός των χρεών

ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΝΤΑΙ

Η Κομισιόν δεν φαίνεται να έχει πεισθεί για την ορθότητα του επιχειρήματος του συμψηφισμού

του Δημοσίου, τα οποία επιδικάστηκαν στην Ολυμπιακή με τις διαιτησίες, και των ποσών που η Κομισιόν θεωρεί παράνομες κρατικές ενισχύσεις, θα είναι το βασικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς, ανέφερε χθες ο υπουργός Μεταφορών Μιχ. Λιάπης.

Ο ίδιος απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συζήτησης, αλλά τόνισε ότι πλέον οι νομικές συνθήκες έχουν αλλάξει μετά την απόφαση της διαιτησίας.

Το βάρος της απόδειξης

Η Κομισιόν πάντως δεν φαίνεται να έχει πεισθεί για την ορθότητα του επιχειρήματος του συμψηφισμού, όπως φαίνεται από την απάντηση του κ. Μπαρό σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού, Δημήτρη Παπαδημούλη. «Αφού η κυβέρνηση και η διοίκηση της Ο.Α. το 2002 δεν είχαν αναφερθεί σε χρέη του Δημοσίου προς την Ο.Α., τώρα το βάρος της απόδειξης πέφτει στην ελληνική πλευρά. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ένα νέο στοιχείο, το οποίο αναλύουμε» υπογράμμισε ο επίτροπος και τόνισε: «Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει τη συμβατότητα των μέτρων που έλαβε προς το κοινοτικό δίκαιο».