ΤΟΝ ΑΣΤΟΧΟ, μικροπολιτικό χειρισμό εκ μέρους του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Αντώναρου, που εμφανίσθηκε να συμφωνεί σχεδόν με την προχθεσινή επίθεση του Γάλλου υποψηφίου για την προεδρία κ. Ν. Σαρκοζί κατά του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λ. Παπαδήμου, επεχείρησε χθες να διορθώσει ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης.

Έχοντας προφανώς εισπράξει την αποδοκιμασία στελεχών της Οικονομίας για τον χειρισμό αυτόν, που άφησε ακάλυπτο ένα πρόσωπο του κύρους τού κ. Παπαδήμου, μόνο και μόνο για να προσεταιρισθεί τα γαλλικά επιχειρήματα περί κρυφών ελλειμμάτων της Ελλάδας, ο κ. Αλογοσκούφης άλλαξε χθες την κυβερνητική γραμμή. Χαρακτήρισε τον κ. Παπαδήμο ως «εξαίρετο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος» και είπε ότι «τιμά με τη θέση που κατέχει σήμερα την Ελλάδα».

Φρόντισε, βεβαίως, ο κ. Αλογοσκούφης να προσθέσει ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος, επί διοικήσεως του κ. Παπαδήμου, είχε κατ΄ επανάληψιν επισημάνει τις αδυναμίες των δημοσιονομικών στοιχείων και τις αποκλίσεις τους από τα ταμειακά στοιχεία της Τράπεζας», έτσι ώστε να δικαιώσει την πολιτική της δημοσιονομικής απογραφής, που ακολούθησε η κυβέρνηση.