Ο ιστορικός Πανιώνιος πανηγυρίζει την έξοδό του στο κύπελλο UΕFΑ, μετά την εύκολη νίκη του με 3-1 επί της ΑΕΚ. Ήταν μια φιέστα για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, σε όλα τα επίπεδα. Η διοίκηση είχε δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στο ματς, στο οποίο υπήρχε μονόπλευρο ενδιαφέρον από τους γηπεδούχους. Η Νέα Σμύρνη λοιπόν έβαλε τα γιορτινά της και καμαρώνει για την ομάδα της!

Ο Πανιώνιος έδειξε πάθος για τη νίκη και τελικά την πήρε. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ήθελαν- αλλά ήταν δύσκολο να βρουν- κίνητρο, ενώ οι πολλές απουσίες στοίχισαν στην ομάδα του Φερέρ, οι παίκτες του οποίου πάλεψαν όσο καλύτερα μπορούσαν αλλά τελικά δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα.

Ο Πανιώνιος μπήκε από την αρχή στο παιχνίδι με καθαρά επιθετικό σχήμα και σύστημα 4-3-3. Είναι χαρακτηριστικό ότι για δεξί μπακ χαφ χρησιμοποιήθηκε ο Μπρέσκα. Δύο αμυντικά χαφ, οι Μάκος- Ενσαλίβα, μπροστά τους ο Τσκιτισβίλι και τρεις παίκτες στην επίθεση. Οι Γουνδουλάκης δεξιά, Λουρέντσο αριστερά και Τζιμπούρ στην κορυφή. Στην άμυνα επίσης κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μπερτέ- Κόντε και αριστερά ο Μανιάτης.

Ενδεκάδα ανάγκης παρέταξε στο χθεσινό ματς με τον Πανιώνιο ο Φερέρ. Ο Ισπανός τεχνικός χρησιμοποίησε τον Χιώτη ως γκολκίπερ, τον Πλιάτσικα δεξί μπακ, τον Τόζερ αριστερό, τους Έμερσον – Κυριακίδη κεντρικούς αμυντικούς, τον Καφέ αμυντικό χαφ, τον Λάκη στη δεξιά πλευρά του κέντρου, τον Σέζαρ στην αριστερή, τον Μαντούκα στην κορυφή του ρόμβου και τους Λυμπερόπουλο- Καμπάνταη ως επιθετικούς.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ είχε 17 ποδοσφαιριστές στο φύλλο αγώνα, μεταξύ των οποίων οι νεαροί Γκέντζογλου, Κούρκουλας, Παυλής και Παληγεώργος.

Ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που είχε ενδιαφέρον για τη νίκη και το απέδειξε από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, με την παρότρυνση 5.000 και πλέον οπαδών της που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα, κατάφερε να είναι η κυρίαρχη στο ματς. Χάρη στο περίτεχνο παιχνίδι του Τσκιτισβίλι και του Μάκου οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία, είχαν πάθος, δύναμη, θέληση και κυριάρχησαν στο παιχνίδι. Οι δύο αυτοί παίκτες έκαναν πραγματικά τη διαφορά χθες.

Η ΑΕΚ, έχοντας μια ενδεκάδα «άγνωστη» μεταξύ της, προσπάθησε να παίξει για την ιστορία της. Οι υπερβολικά πολλές απουσίες όμως δεν της επέτρεψαν να δείξει ότι μπορεί να γίνει το «αφεντικό» του αγώνα.

ΤΑ ΓΚΟΛ

Στο 7΄ από τραγικό λάθος του Τόζερ πήρε την μπάλα ο Τζιμπούρ, πάσαρε στον Λουρέντσο και αυτός σημείωσε το 1-0.

Στο 44΄ ο Ζούλιο Σέζαρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Μαντούκα έπιασε κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, πέρασε τη γραμμή και έτσι η ΑΕΚ ισοφάρισε (1-1).

Στο 69΄ ο Τσκιτισβίλι πάσαρε στον Γουνδουλάκη, αυτός έδωσε στον Τζιμπούρ και ο τελευταίος με πλασέ σημείωσε το 2-1 για τον Πανιώνιο.

Στο 70΄ ο Τζιμπούρ έδωσε στον Ενσαλίβα, αυτός μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Χιώτη πετυχαίνοντας το 3-1.

●●● Ο προπονητής της ομάδας, Έβαλντ Λίνεν, γνώρισε την αποθέωση μετά το τέλος του αγώνα από τους οπαδούς του Πανιωνίου.

●●● Ο διαιτητής Καλόπουλος ήταν καλός.