ΚΥΠΡΟΣ

Κυπελλούχος Κύπρου για 10η φορά στην ιστορία της αναδείχτηκε η Ανόρθωση, νικώντας στον τελικό την Ομόνοια με 3-2. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Φρούσσος, Σοάρες και Νικολάου ενώ για την Ομόνοια τα γκολ σημείωσαν οι Βαϊσχάμερ και Κωνσταντή. Οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει μέσω του πρωταθλήματος τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του κυπέλλου UΕFΑ (δεύτερη η Ομόνοια, τρίτη η Ανόρθωση).

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

Αποζημίωση 50.000 ευρώ θα λάβουν έκαστος οι Μίκαελ Μπάλακ και Όλιβερ Καν, γιατί η εταιρεία σεξουαλικών βοηθημάτων «Μπεάτε Ούσε» έδωσε τα ονόματα των δύο διεθνών ποδοσφαιριστών της Γερμανίας σε δονητές, λίγο πριν την έναρξη του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «Μπεάτε Ούσε» είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο στο είδος της και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

ΒΕΛΓΙΟ

Τον 29ο τίτλο στην ιστορία της στο βελγικό πρωτάθλημα εξασφάλισε η Άντερλεχτ μία αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία. Η ομάδα της βελγικής πρωτεύουσας συνέτριψε με 6-0 τη συμπολίτισσά της Βρυξέλλες και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από την Γκενκ, που την ίδια ώρα έχανε από τη Σαρλερουά με 2-0.

ΓΑΛΛΙΑ

Αφού κατάφερε να «επιστρέψει» δύο φορές στο σκορ (τη δεύτερη πέντε λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης), η Σοσό κατάφερε να πάρει το κύπελλο Γαλλίας από τη Μαρσέιγ στη διαδικασία των πέναλτι (5-4). Η έκπληξη του γαλλικού ποδοσφαίρου τη φετινή σεζόν κατακτά το τρόπαιο για πρώτη φορά ύστερα από 70 χρόνια! Ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 και η παράταση 2-2. Στη διαδικασία των πέναλτι ο πορτιέρο της Σοσό Τέντι Ρισέρ απέκρουσε τα σουτ των Μαουλιντά και Ζουμπάρ. Η Μαρσέιγ είχε ηττηθεί και πέρυσι στον τελικό από την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ συμπλήρωσε 14 χρόνια χωρίς να σηκώσει κάποιο τρόπαιο.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Σε μία αναμέτρηση που θυμίζει επαναληπτικό του κυπέλλου Ολλανδίας, Άγιαξ και Άλκμααρ θα διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στη διαδικασία των πλέι οφ ο Άγιαξ απέκλεισε τη Χέρενφεν και η Άλκμααρ την Τβέντε. Να σημειωθεί πως η Άλκμααρ νίκησε πριν από λίγες ημέρες τον Άγιαξ στον τελικό κυπέλλου με 8-7 στα πέναλτι.