Η Μαρίγια έβγαλε τα γυαλιά, έδιωξε τη μαθητική της αγωνία και φόρεσε το χαμόγελο της επιτυχίας πανομοιότυπο με εκείνο των μαθητών μπροστά στον πίνακα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Δεν πέρασε απλώς θριαμβευτικά την τάξη, πέρασε και το μήνυμα. Το εξής προφανές: «Τη μουσική την ακούμε, δεν τη βλέπουμε». Και το επίτευγμα της 22χρονης Σέρβας ήταν πως το πέτυχε αυτό στο κάθε άλλο παρά φιλικό περιβάλλον της Γιουροβίζιον, εκεί που η μουσική πρωτίστως βλέπεται (ή απλώς δεν βλέπεται) ενώ το αντι-γιουροβιζιονικό της λουκ «φώναζε» πολύ περισσότερο από την «Προσευχή» της («Μοlitva», ο σερβικός τίτλος του νικηφόρου τραγουδιού της). Ούτε φτερά, ούτε πούπουλα, ούτε στρας, ούτε έξωμα, ούτε χυτές γάμπες. Μόνο ένα μαύρο κουστούμι και εμφάνιση ιατρικού επισκέπτη. Ναι, αυτό το πακέτο κέρδισε στη φετινή Γιουροβίζιονδεύτερη η Ουκρανία που εμφανίστηκε σαν αστραφτερή επίδειξη ασημένιου σερβίτσιου.

Μετά τη νίκη της- στροφή 180 μοιρών από τα περσινά πλάσματα τους σκότους και το χαρντ ροκ των Lordi-, η Μαρίγια Σερίφοβιτς ευχήθηκε «να υπάρξουν περισσότερες μπαλάντες στο μέλλον». Άλλωστε, είχε πει νωρίτερα, δεν θα πήγαινε στον διαγωνισμό αν δεν πίστευε στο τραγούδι. «Είμαι τραγουδίστρια. Μου αρέσει να ακούω μουσική, όχι να τη βλέπω, και εύχομαι ο επόμενος διαγωνισμός στο Βελιγράδι να είναι μουσικός διαγωνισμός». Και όχι διαγωνισμός κοστουμιών και καμωμάτων. Μ΄ αυτά και μ΄ εκείνα (ήτοι τους γνωστούς συνασπισμούς την ώρα της ψηφοφορίας), η Σερβία κέρδισε, και μάλιστα την πρώτη φορά που εμφανίστηκε ανεξάρτητη από το Μαυροβούνιο.

Ο μουσικός βίος της Μαρίγια έχει ξεκινήσει από την οικογένειά της, καθώς η μητέρα της Βέρικα Σερίφοβιτς είχε κάτι περισσότερο από κλίση στο τραγούδι, είναι διάσημη τραγουδίστρια στα μέρη της. Ο πατέρας της Ράγιο έχει μακρινή τουρκική καταγωγή. Μέσα σε ένα περιβάλλον με μουσική, το κορίτσι έκανε τα πρώτα του δισκογραφικά βήματα το 2003 με το άλμπουμ της «Ζnaj da znam», και συνθέτη τον Ντάρκο Ντιμίτροφ, από τους πιο δραστήριους των μουσικών Βαλκανίων.

Μάλιστα λίγο αργότερα και έπειτα από αρκετά ταξίδια στη Θεσσαλονίκη, η Μαρίγια έκανε επιτυχία το τραγούδι «Αgonija», που δεν ήταν άλλο παρά η διασκευή του «Όλο λείπεις» της Δέσποινας Βανδή. Το κοινό της μεγάλωνε στο μεταξύ εντυπωσιακά, και τον περασμένο Φεβρουάριο η μικρή και όχι και τόσο εντυπωσιακή Μαρίγια έδωσε μια συναυλία μόνη της την οποία παρακολούθησαν περί τους 4.000 θαυμαστές της. Τώρα, το άστρο της, σε αντίθεση με την εμφάνισή της, λάμπει σε όλη την Ευρώπη.