Αν σας σφίγγει η πόλη γύρω, αν έχετε διάθεση να επικοινωνήσετε για το πρόβλημά σας, η κυρία Φοίβη Αθηναίου (που έχει τα νεύρα της από οκτώ ετών!) είναι εδώ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Ρhoebe@dolnet.gr (με ένδειξη: Για Φοίβη) και στην ταχυδρομική διεύθυνση «ΤΑ ΝΕΑ», «Ορίζοντες», Για κ. Φοίβη Αθηναίου, Μιχαλακοπούλου 80, 115 28 Αθήνα

Έννομα συμφεροντάκια


Κυρία Αθηναίου, Και μετά τους κατηγορούν ως αναρχικούς, χουλιγκάνους και αντιεξουσιαστές. Αυτούς που ξεχύνονται στους δρόμους και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Την κοινωνία τη σάπια μάχονται να γκρεμίσουν, λένε, και χτυπούν «τα μίσθαρνα όργανα» κι αυτούς που έχουν την ισχύ και προσπαθούν να την κρατήσουν.

Βίλες και κότερα, λέει, και γραφεία και οικόπεδα και μεζονέτες έχει του ανώτατου δικαστικού ο γιος. Σεμνά και ταπεινά αποκτήματα, θα μου πεις, σεμνών και ταπεινών ανδρών. Και έχουν το θράσος και βγαίνουν στα κανάλια και τους λένε εκείνους που αντιδρούν στους δρόμους χουλιγκάνους κι αναρχικούς. Την ώρα που οι τελευταίοι έκαναν ουρές ατέλειωτες έξω από τα ταμεία ανεργίας και οι πιο τυχεροί άφηναν κορνιζαρισμένα τα πτυχία και δούλευαν σαν σουβλατζήδες ή κινδύνευαν να σκοτωθούν με τα μηχανάκια του delivery, του κυρίου δικαστικού ο γιος, ο συνομήλικός τους, είχε αφορολόγητα κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων από το Χρηματιστήριο. Ένας άνεργος φοιτητής δηλαδή, δεκαεννιά ετών, παρουσίαζε εισοδήματα τέτοια που με κανένα τρόπο δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθούν. Η μόνη δικαιολογία που θα μπορούσε να θεωρηθεί επαρκής είναι πως αυτός ο νέος είναι ο γιος του κυρίου ανώτατου δικαστικού.

Και βέβαια οι ισχυρισμοί του πατρός, που ασμένως υιοθέτησε σύμπασα η κυβέρνηση με της Δικαιοσύνης τον υπουργό να πρωτοστατεί, δεν αντέχουν σε κανενός είδους έλεγχο. Κι αν τους δέχτηκε άκριτα κι έτσι στα γρήγορα η κυβέρνηση, είναι γιατί πιστεύει πως μπορεί με τερτίπια να κερδίσει ενάμιση μήνα, όσο χρειάζεται δηλαδή για να βγει στη σύνταξη ο εν λόγω ανώτατος δικαστικός και να λήξει το ζήτημα. Έτσι απλά θα λήξει; Τόσο εύκολα θα το καταπιούμε; Δεν μιλάμε για κάποιον τυχαίο. Μιλάμε για εκείνον που είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος να εξυγιάνει τη Δικαιοσύνη και να αποκαταστήσει το τρωθέν κοινό περί δικαίου αίσθημα στον απλό πολίτη.

Δεκάδες εκατομμύρια κέρδη από το Χρηματιστήριο εδήλωσε ο γιος. Από μόνο του δεν είναι κατ΄ ανάγκην επιλήψιμο. Οι ίδιοι οι κυβερνώντες το δαιμονοποίησαν θεωρώντας πως έτσι θα στριμώξουν το ΠΑΣΟΚ. Με την ευκαιρία την πλήρωσαν και κάποιοι «κακομοίρηδες». Αυτό ήταν όλο το παραδικαστικό κύκλωμα; Η Μπουρμπούλια και ο Γιοσάκης; Κι οι άλλοι; Έτσι θα τη σκαπουλάρουν;

Με νομικά εφευρήματα και φτηνές δικαιολογίες; Στις πονηρές εποχές που ζούμε ακόμη και οι γιοι και οι θυγατέρες και οι ανιψιοί και οι κουμπάροι του Καίσαρος δεν αρκεί να φαίνονται τίμιοι, αλλά και να είναι. Κι όσο το μαχαίρι δεν προχωρεί βαθιά και η σαπίλα παραμένει, κάποιοι οργίζονται, βάζουν κουκούλα, ξεχύνονται στους δρόμους και τα κάνουν ρημαδιό!

Νίκος Ντακάκης, Ρέθυμνο Σσσσσ, δεν επιτρέπεται να ομιλούμε για την σεπτήν Δικαιοσύνην μας, αγαπητέ Νικόλαε.

Σους, σας λέγω. Δεν ποιούν λαμογιές οι δικαστικοί ημών με τας ευλογίας της σεπτής ημών κυβερνήσεως. Άλλωστε ο νόμος είναι για τους άλλους…

Αυτό θα πει θέσεις… εργασίας


Κυρία Ρhoebe, Οι βελγικές εκλογές της 10ης Ιουνίου θα είναι συναρπαστικές: Η Τάνια Ντερβό έχει δεσμευτεί προεκλογικά για 5 λεπτά απόλαυσης σε 40.000

ψηφοφόρους του κόμματος ΝΕΕ («όχι»).

Αλήθεια! Η Βελγίδα πολιτικός (;) στην ιστοσελίδα της εξηγεί ότι σε απάντηση των εξαγγελιών συναδέλφων της, για 400.000 θέσεις εργασίας (κάτι μας θυμίζει…), θα ικανοποιήσει 40.000 άνδρες. Θα χρειαστεί 500 μέρες. Επί 80 «στοματικά πεντάλεπτα»… 40.000. Οι όροι; 1. Άνω των 18 ετών. 2. Υποχρεωτική χρήση προφυλακτικών. 3. Καμία άλλη επαφή, ειδάλλως η υπηρεσία σταματά. 4. Μπορεί να αρνηθεί το «σέρβις» για λόγους υγιεινής.

Στέφανος Ελευθ.

Εμ οι Βέλγοι έχουν Τ άνια, αγαπητέ Σ τέφανε. Οι Έλληνες ας περιοριστούν σε- επαναστατική- Μαριέττα!

Ηθικολογία με απευθείας ανάθεση


Αγαπητή κυρία Φοίβη Αθηναίου, Κάθε τόσο ο Αρχιεπίσκοπός μας βρίσκει ευκαιρία να στηλιτεύσει τα κεφάλαια στα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας, κυρίως εκείνα που δεν ταιριάζουν με την εθνικοπατριωτική άποψή του για την Ιστορία μας ή ό,τι τέλος πάντων δεν υπερτονίζει τη συμμετοχή της Ελλαδικής Εκκλησίας, την οποία επιχειρεί με κάθε τρόπο να εξωραΐσει (λες και όλοι ξεχνούμε τον αφορισμό του Ελευθέριου Βενιζέλου και των ψηφοφόρων του από τον Προκαθήμενο στα χρόνια εκείνα τα μαύρα ή τον ρόλο της Εκκλησίας στη ναζιστική κατοχή, στον Εμφύλιο ή στη χούντα με τον αγαπημένο των συνταγματαρχών Αρχιεπίσκοπο και το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»). Απορώ: Δεν είναι πνευματικός καθοδηγητής ο χρυσοποίκιλτος, όπως πολύ συχνά τον αποκαλείτε; Είναι ιστορικός καθοδηγητής και εκπαιδευτικός καθοδηγητής; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να εκφέρει άποψη επί παντός επιστητού και επί της Ιστορίας και επί των σχολικών εγχειριδίων και επί κάθε πολιτικού και κοινωνικού θέματος; Δεν περιορίζεται στα πνευματικά καθήκοντά του; Και όχι, δεν θα πλύνω το στόμα μου, όπως κάποιοι υποτίθεται προοδευτικοί μάς παρότρυναν (με το στανιό) να κάνουμε για να μιλήσουμε για τον πνευματικό καθοδηγητή της Εκκλησίας.

Αναστασία Καραπάνου Με κλονίζετε τώρα, αγαπητή Αναστασία, και δεν θα το αντέξω.

Μα δεν τον έκανε γενικό δερβέναγα επί της ζωής, της Ιστορίας και της «ηθικής» μας απευθείας ο Ύ ψιστος; Δεν του έδωσε την άδεια ο «Μεγάλος»; Μηηη, μη μου το λέτε αυτό. Ι will put the voices (θα βάλω τις φωνές)- και θα μ΄ ακούσει κι η Πάνια κι ο Κ αρβέλας.