Επιτέλους, ας μάθουμε


Παιδιά, ψυχραιμία. Μην ξεχνάμε ότι πάνω απ΄ όλα το μπάσκετ είναι παιχνίδι και δεν χρειάζεται αύριο στο «Αλεξάνδρειο» να συνεχισθούν (υπό μορφήν μίνι βεντέτας) είτε από τους παίκτες είτε από την εξέδρα, τα γεγονότα του δεύτερου αγώνα Ολυμπιακού- Άρη.

Η ατμόσφαιρα που επικράτησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ είναι τόσο νωπή ακόμη στη μνήμη, που θα πρέπει κάποια στιγμή να μας εμπνεύσει και να καταλάβουμε το μεγαλείο του αθλητισμού.

Εντάξει, δεν ζητάμε (σε πρώτη φάση) να φτάσουμε με μιας στο επίπεδο να χειροκροτούν οι οπαδοί των χαμένων τούς νικητές όπως έκαναν ιπποτικά οι φίλοι της Λίβερπουλ, αλλά τουλάχιστον ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας σε όλα τα επίπεδα.

Σε τελική ανάλυση, όσοι Έλληνες φίλαθλοι δεν πήραν το μήνυμα που έστειλαν οι φίλοι της Μίλαν και της Λίβερπουλ, είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Βέβαια οι πρώτοι που θα πρέπει να δώσουν εδώ το καλό παράδειγμα είναι οι παίκτες και οι προπονητές, που οφείλουν να μην προκαλούν και να συγκρατούν τα νεύρα τους. Όλοι θα κερδίσουμε αν το συμβάν της Πέμπτης παραμείνει μεμονωμένο και δεν επαναληφθεί· και αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους όλοι όσοι εμπλέκονται στον χώρο.

Το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ τα τελευταία χρόνια έχει χάσει κατά τι την αίγλη που είχε στο παρελθόν.

Πάνω που κάτι πήγαινε να αλλάξει, έρχονται αυτά τα επεισόδια και απομακρύνουν επίδοξους νέους φιλάθλους, που προτιμούν την ασφάλεια της… τηλεόρασής τους.

Μέχρι στιγμής η σειρά ΆρηΟλυμπιακού έχει προσφέρει δύο συναρπαστικά παιχνίδια με καλό μπάσκετ, θέαμα και (στο πρώτο ματς) σασπένς. Είναι ευκαιρία αύριο να συνεχιστεί αυτό το σερί και όλοι το βράδυ να συζητούμε για το μπάσκετ και όχι να αναφερόμαστε στο αστυνομικό δελτίο ή στο φύλλο αγώνα.