Καταπέλτης υπήρξε η κατάθεση του ιατροδικαστή Λούις Πένια για τον Αμερικανό μουσικό παραγωγό Φιλ Σπέκτορ, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε την ηθοποιό Λάνα Κλάρκσον στην έπαυλή του. «Πρόκειται περί ανθρωποκτονίας» υποστήριξε ο ιατροδικαστής και αιτιολόγησε το συμπέρασμά του λέγοντας – και δείχνοντας με παραστατικό τρόπο- πως οι μώλωπες που εντοπίστηκαν στη στοματική κοιλότητα του θύματος υποδηλώνουν ότι κάποιος έβαλε την κάννη του όπλου με βία στο στόμα της το μοιραίο βράδυ του 2003.

Προσέθεσε μάλιστα πως διαπίστωσε μελανιές στο δεξί μπράτσο και τον καρπό του θύματος, αλλά δεν μπόρεσε να προσδιορίσει πώς προκλήθηκαν. Τα λεγόμενά του ήρθαν σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε ο Σπέκτορ. Ότι δηλαδή η Κλάρκσον πήρε το όπλο του, το έβαλε στο στόμα της και τράβηξε τη σκανδάλη. «Η Κλάρκσον δεν έπασχε από κατάθλιψη ούτε είχε ποτέ αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Πρέπει να ήταν φύσει αισιόδοξη και χαρούμενος τύπος» είπε ο Πένια στο δικαστήριο, επικαλούμενος σημειώματά της τα οποία διάβασε.

Πάντως, έπειτα από την πίεση που ασκήθηκε από την υπεράσπιση, ο Πένια παραδέχθηκε πως δεν είναι ειδικός στην επεξεργασία και την ανάλυση υπολειμμάτων όπλου και αίματος και ότι βασίστηκε και σε σημειώσεις άλλων για να καταλήξει στα συμπεράσματά του.