Σπρέι πιπεριού χρησιμοποίησε η Αστυνομία της Μελβούρνης εναντίον Ελλήνων ομογενών, στο «Μάργκαρετ Κορτ Αρένα», προκειμένου να επιβάλει την τάξη! Αυτό συνέβη κατά το δεύτερο σετ του αγώνα του Κωνσταντίνου Οικονομίδη με τον Χιλιανό Φερνάντο Γκονζάλες για τον πρώτο γύρο του Όπεν της Αυστραλίας.

Όλα άρχισαν καθώς μερικοί ομογενείς τραγουδούσαν την ώρα που παίζονταν οι πόντοι, κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει σε αγώνα τένις. Αρχικά μετακινήθηκαν, αλλά η παρουσία αστυνομικών κοντά τους προκάλεσε την αντίδρασή τους. Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί ο αγώνας για δέκα λεπτά και να χρησιμοποιηθεί σπρέι πιπεριού από τους αστυνομικούς και κάποιοι να απομακρυνθούν από το γήπεδο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση έγινε χρήση του σπρέι επειδή οι αστυνομικοί θεώρησαν πως οι θεατές κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους. «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο σε αγώνα τένις», παρατήρησε ο σχολιαστής του ραδιοφώνου του ΒΒC, Στέφεν Μπάτερικ.

Ο Οικονομίδης, έκπληκτος απ΄ όσα συνέβησαν, είπε: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος για αυτό που έγινε. Είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να συμβεί. Το γήπεδο ήταν γεμάτο και έως εκείνη τη στιγμή οι θεατές απελάμβαναν το τένις». Ο Οικονομίδης ηττήθηκε τελικά από τον Γκονζάλες με 6-4, 7-6, 6-1 και αποκλείστηκε. Επεισόδια είχαν λάβει χώρα και πέρυσι, μεταξύ Σέρβων και Κροατών.

Ο Μάρκος Παγδατής αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά κατάφερε να συνεχίσει στον δεύτερο γύρο αποκλείοντας τον Σουηδό Τόμας Γιόχανσον με 7-6, 6-2, 3-6,6-3. «Ένιωσα ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι. Βρήκα πάντως τον τρόπο να νικήσω», είπε, προσθέτοντας ότι το πρόβλημα δεν ήταν τελικά τόσο σοβαρό όσο φαινόταν στην αρχή. Στην επόμενη φάση ο Παγδατής θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Μαρατ Σάφιν (6-0, 6-4, 7-6 τον Λευκορώσο Γκούλμπις). Σε άλλο ματς, ο Ρότζερ Φέντερερ απέκλεισε τον Αργεντίνο Χάρτφιλντ με 6-0, 6-3, 6-0. Αποκλεισμός και για τη Λένα Δανιηλίδου, η οποία ηττήθηκε με 6-2,6-2 από την Ιταλίδα Γκάρμπιν.

●●● Το θέμα της συμμετοχής αθλητών και αθλητριών σε στοιχήματα αγώνων τένις επανήλθε με δήλωση του υπευθύνου της Επαγγελματικής Ένωσης Γυναικών, Λάρι Σκοτ, ο οποίος είπε ότι κάποιοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν αθλήτριες είτε για να χάσουν ματς είτε για να δώσουν πληροφορίες. Όπως προσέθεσε, το θετικό είναι ότι αθλητές και αθλήτριες δεν διαστάζουν να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά.