Το Χόλιγουντ έχασε έναν από τους πλέον ταλαντούχους Βρετανούς του (που εσχάτως έχουν πυκνώσει τις τάξεις του). Ο Άντονι Μιγκέλα, σκηνοθέτης επιτυχιών όπως «Ο Άγγλος ασθενής», «Επιστροφή στο Cold Μountain» και «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ», που όλα «έπαιξαν» στα Όσκαρ με αρκετές υποψηφιότητες, πέθανε χθες στα 54 χρόνια του, στο Λονδίνο.

Σκηνοθέτης ηθοποιών, που θεωρήθηκε ότι σε εκείνον οφείλονταν πολλές από τις υποψηφιότητες των πρωταγωνιστών του όπως οι Τζουντ Λο (μόνιμος συνεργάτης του), Ρέιφ Φάινς, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Ρενέ Ζελβέγκερ και Ζιλιέτ Μπινός (οι δύο τελευταίες πήραν τελικά Όσκαρ β΄ γυναικείου ρόλου), αλλά και θεατρικός συγγραφέας και λάτρης της τέχνης του σανιδιού, ο Μιγκέλα είχε ξακουστό όνομα χάρη στη διάσημη φίρμα ιταλικών παγωτών που έχει η οικογένειά του.

Γεννημένος το 1954 στο νησί Wight της Βρετανίας σπούδασε στο Πανεπιστήμιο στην περιοχή του Γιόρκσαϊρ όπου και δίδαξε αρχικά ως καθηγητής, προτού αρχίσει να γράφει πρώτα και να σκηνοθετεί στη συνέχεια θεατρικά έργα. Δραστηριότητα, που του χάρισε το Βραβείο των Θεατρικών Κριτικών του Λονδίνου το 1984 για το έργο «Μade in Βangkok». Επτά χρόνια αργότερα κι αφού ήδη τον είχε δεκδικήσει το Χόλιγουντ που μέχρι σήμερα επανειλημμένα αξιοποίησε τα προσόντα του ως παραγωγού (τελευταία σε ταινίες όπως «Μάικλ Κλέιτον», «Ο ήσυχος Αμερικανός» και «Ο Διερμηνέας»), ως σκηνοθέτη, ως ηθοποιού (στην «Εξιλέωση»), αλλά και ως συνθέτη και στιχουργού (στο «Επιστροφή στο Cold Μountain» και στον «Ταλαντούχο κύριο Ρίπλεϊ») πήρε τίτλο CΒΕ από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Πριν από λίγες βδομάδες είχε ολοκληρώσει την καινούργια ταινία του «Τhe Νo. 1 Ladies Detective Αgency», με φόντο την Μποτσουάνα, ενώ συνέχιζε τα γυρίσματα για τη συμμετοχή του στη σπονδυλωτή ταινία «Νew Υork, Ι love you» και είχε ήδη ανακοινώσει την επόμενη, «Τhe Νinth Life of Louis Drax» βασισμένη στο μυθιστόρημα της Λιζ Τζένσεν.