Είναι ο πιο οργισμένος πατέρας του Χόλιγουντ. Δηλώνει πως λατρεύει την κόρη του Άιρλαντ, το παιδί που απέκτησε με την Κιμ Μπάσιντζερ, δεν διστάζει όμως να τη χαρακτηρίσει «αγενή, απερίσκεπτη μικρή γουρούνα», να τα βάλει και μαζί της, αν και διεκδικεί την κηδεμονία της.
O Άλεκ Μπόλντουιν, γνωστός για την εκρηκτική συμπεριφορά του, παίζει πια με τη φωτιά: συγκέντρωσε σε βιβλίο όλες τις λεπτομέρειες για το ταραχώδες διαζύγιό του με την Μπάσιντζερ και, παρά τις συμβουλές των φίλων του να μην το εκδώσει, περιμένει με ανυπομονησία την κυκλοφορία του σε μία εβδομάδα.

Πριν από έξι μήνες, ο ατζέντης του, Ματ Ντελ Πιάνο, δέχτηκε στο μοντέρνα διακοσμημένο γραφείο του στο Χόλιγουντ τον πελάτη του διερωτώμενος τι να ήθελε. Το πιθανότερο, να ανακοινώσει την επιθυμία του για επιπλέον επεισόδια της επιτυχημένης σειράς 30 Rock, που διεκδικεί 17 βραβεία Εmmy την ερχόμενη εβδομάδα. Όμως ο Ματ Ντελ Πιάνο διαψεύστηκε. Ο Μπόλντουιν, συνηθισμένος να αιφνιδιάζει τους ανθρώπους γύρω του, το έκανε για άλλη μια φορά φέρνοντας όμως δυσάρεστα νέα: είχε αποφασίσει να αφιερωθεί στο γράψιμο, στο πρώτο του βιβλίο για την ακρίβεια, το οποίο αναμένεται να εμφανιστεί στα ράφια των βιβλιοπωλείων ακριβώς σε μία εβδομάδα.

Θέμα του, το ταραχώδες διαζύγιό του από την Κιμ Μπάσιντζερ. Το οδυνηρό διαζύγιο που επισκιάζει τη ζωή του τα τελευταία έξι χρόνια και έχει μετατραπεί σε σαπουνόπερα στα παρασκήνια του Χόλιγουντ, πλήττοντας τη φήμη και των δύο βραβευμένων ηθοποιών. Είναι το διαζύγιο που έχει θέσει νέα όρια στις δικαστικές διαμάχες ανάμεσα σε πρώην συντρόφους, έχει κοστίζει εκατομμύρια δολάρια και έβαλε τον Μπόλντουιν στη γωνία, αφού τον υποχρέωσε να παρακολουθήσει βάσει δικαστικής απόφασης θεραπευτικές συνεδρίες για τη διαχείριση του θυμού του.

Το περιεχόμενο

Το 240 σελίδων βιβλίο Α Ρromise to Οurselves (Μια υπόσχεση στον εαυτό μας) προτείνει επανεξέταση και αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αποφασίζεται η έκδοση διαζυγίου αλλά και η κηδεμονία των παιδιών. Ακόμη περιγράφει με λεπτομέρειες πώς ο Μπόλντουιν πετούσε από τη μια γωνιά της χώρας στην άλλη για θεραπευτικές συνεδρίες με τη 12χρονη κόρη του, κάποιες από τις οποίες ακυρώνονταν την τελευταία στιγμή. Αποκαλύπτει επίσης κάθε καβγά, κάθε ψέμα και κάθε δακρύβρεχτη συνεδρίαση του δικαστηρίου που παρακολούθησε από το 2002, οπότε χώρισε από την άλλοτε αγαπημένη του, ακολουθώντας ένα μακροχρόνιο αγώνα διεκδίκησης του παιδιού τους.

«Αγενής, απερίσκεπτη μικρή γουρούνα»


ΤΑ ΛΕΕΙ άραγε όλα ο Άλεκ Μπολντουιν; Μόνο ο ίδιος γνωρίζει την απάντηση. Ίσως να είχε ενδιαφέρον να αναφερθεί στο ατυχές περιστατικό που έκανε πέρυσι τον γύρο του κόσμου μέσω του σάιτ ΤΜΖ, και στο οποίο, οργισμένος από την μη ανταπόκριση της κόρης του σε τηλεφώνημά του, απευθυνόταν στην ίδια, μέσω του τηλεφωνητή της, ως εξής: «Δεν δίνω δεκάρα αν είσαι 12 ετών ή 11 ή παιδί. Με ταπείνωσες για τελευταία φορά. Έτσι, θα μάθεις πώς αισθάνομαι. Είσαι μια αγενής απερίσκεπτη μικρή γουρούνα, εντάξει;». Η δημοσιότητα που πήρε το θέμα, προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στην καριέρα τουσχεδόν την καταβαράθρωσε. Χρειάστηκε να παρελάσει από δεκάδες τοκ σόου εκφράζοντας μεταμέλεια για να αντέξει να σταθεί ξανά όρθιος. Το σόου οργισμένων αντιδράσεων του Μπόλντουιν συνεχίζεται στον Τύπο, με τελευταίο κεφάλαιο την οδική συμπεριφορά του την περασμένη εβδομάδα καθώς επέστρεφε από αγώνα τένις: «Ο Άλεκ Μπόλντουιν δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εκρηκτικό χαρακτήρα του. Έβαλε τις φωνές σε οδηγό λιμουζίνας, αφού γλίτωσε τη σύγκρουση, επιστρέφοντας από το US Οpen», έγραψαν οι εφημερίδες. Εν όψει της κυκλοφορίας του βιβλίου του, ούτε ο Ντελ Πιάνο, ούτε ο εκδότης (St Μartin΄s Ρress) θέλησαν να μιλήσουν για το νέο εγχείρημα του Μπόλντουιν- που εύλογα χαρακτηρίστηκε «παιχνίδι με τη φωτιά».