«Ονομάζομαι Γιώργος, είμαι 37 ετών, μένω στην Αθήνα και ασχολούμαι με το υποβρύχιο ψάρεμα συστηματικά, τρία χρόνια τώρα. Ψάχνω να βρω ζευγάρι στο ψαροντούφεκο, διαθέτω και φουσκωτό σκάφος, έχω τη δυνατότητα και για τριήμερες αποδράσεις.

Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στα τηλέφωνα 210…».


Έβαλε αγγελία στο Διαδίκτυο για να αναζητήσει το έτερό του ήμισυ, το ταίρι του στον βυθό. Ο χομπίστας ψαροντουφεκάς κ. Γιώργος Κουλουράκης βρήκε τον τρόπο για να εξασφαλιστεί στις υποβρύχιες, χειμώνα- καλοκαίρι, περιπλανήσεις του έως και είκοσι μέτρα βάθος μέσα στο νερό. Έναντι του πάθους του για τη θάλασσα και τα μυστικά της προέταξε την ασφάλειά του, γι΄ αυτό και παίρνει απαραίτητα τα μέτρα του: ακολουθεί πιστά τον κανόνα, αλλά και τον νόμο που ορίζει πως οι καλοί οι ψαροντουφεκάδες πάνε πάντα σαν τους… Χιώτες, δυο δυο σε κάθε κατάδυσή τους.

«Ανταπόκριση υπήρξε, όταν τον περασμένο Οκτώβριο έκανα γνωστό το σχετικό ενδιαφέρον μου μέσω φόρουμ σε ιστοσελίδα με αλιευτικά θέματα. Βρήκα, λοιπόν, έναν άνθρωπο- άγνωστο σε μένα μέχρι τότε- με τον οποίο ταιριάξαμε, πλέον μπορούμε και πηγαίνουμε μαζί στα ψαρέματά μας. Μας ενώνει το ίδιο χόμπι, είμαστε συνομήλικοι και έχουμε παρόμοιες επιδόσεις στον βυθό!», λέει στα «ΝΕΑ». Έκτοτε, ο ίδιος και ο παρτενέρ του συνηθίζουν να ξεφορτώνουν τακτικά το φουσκωτό του και σε εκτός Αττικής θάλασσες, σε μονοήμερες ή και μεγαλύτερης διάρκειας αποδράσεις τους. Το ΄χουν μάλιστα σύστημα να μοιράζουν όχι μόνο τις ψαριές τους, αλλά και τα έξοδα, μεταφορικά και καύσιμα, στα ταξίδια τους.

Πολύ συνεργάσιμος

Πέρα από τη θεωρία, η συμμετοχή του «ψαροσυντρόφου» του είναι, όπως λέει, και στην πράξη καθοριστική. «Είναι πάρα πολύ συνεργάσιμος! Καθ΄ όλη τη διάρκεια που εγώ είμαι στον βυθό, αυτός είναι επίσης μέσα στο νερό, μερικά μέτρα πιο πάνω από εμένα και παρατηρεί κάθε κίνησή μου: δεν πρέπει να με χάσει ούτε δευτερόλεπτο από τα μάτια του! Από την πλευρά μου, τον έχω ενημερώσει εκ των προτέρων τι σκοπεύω να κάνω μόλις καταδυθώ στο μονόπετρο (βράχο) όπου υποψιάζομαι πως είναι κρυμμένο το μαγιάτικο ή ο ροφός που κυνηγώ. Με παρακολουθεί και την ώρα που, μετά τη βουτιά της μιας ανάσας, αρχίζω να αναδύομαι. Όταν του δώσω το σήμα, το ΟΚ που περιμένει από μένα, τότε μόνο ετοιμάζεται, χαλαρώνει, παίρνει τις δικές του αναπνοές και οι ρόλοι πλέον αντιστρέφονται, έρχεται η σειρά μου να έχω τον νου μου για εκείνον».

ΜΙΣΑ ΜΙΣΑ

Μοιράζουν όχι μόνο τις ψαριές τους, αλλά και τα έξοδα, μεταφορικά και καύσιμα, στα ταξίδια τους

Παρτενέρ ίσον σιγουριά


ΠΑΡΕΑ για ψάρεμα στη Νότια Εύβοια χρειάστηκε τον περασμένο μήνα και ο 25χρονος ιδιωτικός υπάλληλος Χριστόφορος Κάζμιερζτσακ, που βρήκε επίσης διαδικτυακά «συνέταιρο» στις ψαριές του. «Συνηθίζω να βάζω αγγελία ότι την τάδε ημέρα θα πάω σε αυτό το μέρος. Ρωτώ λοιπόν, εάν ενδιαφέρεται κανείς να έρθει.

Και επικοινωνούν αρκετοί μαζί μου. Εννέα στις δέκα φορές θα βρεθεί κάποιος να με ακολουθήσει. Με το Ίντερνετ είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις ζευγάρι- από το να πας π.χ. σ΄ ένα μαγαζί με καταδυτικό εξοπλισμό και να ρωτάς συνέχεια αν υπάρχει διαθέσιμος ψαροντουφεκάς. Σε site που επισκέπτονται ώς και 10.000 άτομα, όλο και κάποιος θέλει και μπορεί να έρθει να βουτήξει μαζί σου την ίδια μέρα, μια τέτοια καταχώρηση είναι προτιμότερη…», υποστηρίζει. Για τον ίδιο, ωστόσο, η λατρεία του για το ψάρεμα δεν του αφήνει περιθώριο να μένει… πιστός σε ένα και μόνο υποβρύχιο ταίρι του!

«Τόσες φορές που πέφτω στη θάλασσα, δύο με τρεις την εβδομάδα ακόμα και τον χειμώνα, δεν μπορεί να με ακολουθεί συνέχεια ο ίδιος φίλος, ο Σπύρος. Γι΄ αυτό και φροντίζω να έχω και άλλους υπόψη μου, που θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να έρθουν μαζί μου. Η βοήθειά τους άλλωστε μου είναι πολύτιμη. Το διαπίστωσα δύο φορές στο παρελθόν, όταν μπλέχτηκα σε παρατημένα στον βυθό δίχτυα ή αισθάνθηκα αδιαθεσία».