Η παράσταση της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Όρνιθες», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, θα δώσει μια κωμική νότα στο Φεστιβάλ Επιδαύρου μετά τις τραγωδίες «Πέρσες» από τον Γκότσεφ και «Τρωάδες» από τη Νικαίτη Κοντούρη που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες. «Θέλησα να ερμηνεύσω τους “Όρνιθες” μέσα από τις εμπειρίες της δικής μου γενιάς. Έχοντας ζήσει την αριστερή ουτοπία και την τραγική της εξέλιξη», λέει ο Σωτήρης Χατζάκης που πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για μια φεστιβαλική παράσταση με «γερή» διανομή, καθώς πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Αρμένης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Χρύσα Ρώπα. Μαζί τους είναι οι Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Χρήστος Νίνης, Θέμης Πάνου και Νίκος Καρδώνης και ένας 19μελής χορός ηθοποιών, χορευτών και ακροβατών. Η κοινωνία των πουλιών εδώ γίνεται μια κοινότητα ανθρώπων που με κωμικό και αδέξιο τρόπο επιχειρεί να βρεθεί στον ουρανό, στην εξουσία.

«Αντί για πουλιά έχουμε μία συντεχνία ανθρώπων, μια παρέλαση γελαστών περιπλανώμενων θεατρίνων, που σταδιακά βλέπουν την άμεση δημοκρατία τους να μετατρέπεται σε ένα ασφυκτικό, ολοκληρωτικό σύστημα με τους ίδιους να αποθεώνουν τον έναν, τον μοναδικό και υπερκείμενο», συμπληρώνει ο Σωτήρης Χατζάκης.

Την κίνηση επιμελήθηκε ο χορογράφος Δημήτρης Σωτηρίου. Το σκηνικό είναι της Έρσης Δρίνη, τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ και η μουσική του Μίνωα Μάτσα.

ΙΝFΟ

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη, στην Επίδαυρο (τηλ. 27530-

22.026) αύριο και μεθαύριο στις 21.00.

Εισιτήρια: 50, 40, 30 και 20 ευρώ.