Ανοίγει τον φάκελο Σέριφ Τιρασπόλ ο Τιμούρ Κετσπάγια στους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Γεωργιανός τεχνικός θα προσπαθήσει μέσα σε ένα τριήμερο να κάνει πλύση εγκεφάλου στους «ερυθρόλευκους» προκειμένου να μην υποτιμήσουν την πρωταθλήτρια Μολδαβίας και να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να πάρουν το καλό αποτέλεσμα στο Σέριφ Στάντιουμ την ερχόμενη Τρίτη στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σήμερα θα επιστρέψουν στις προπονήσεις οι «ερυθρόλευκοι» και ο Γεωργιανός τεχνικός θα έχει την ευκαιρία να τους μιλήσει για την άγνωστη Σέριφ. Το 5-0 που πέτυχε η αντίπαλος του Ολυμπιακού επί της Ίσκρα Σταλ (τερμάτισε τρίτη στο περσινό πρωτάθλημα) την περασμένη Δευτέρα χτύπησε καμπανάκι στον Κετσπάγια. Η Σέριφ έχει σημειώσει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα Μολδαβίας με απολογισμό τερμάτων 13-0! Είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από τον προπονητή του Ολυμπιακού, ο οποίος θα δώσει μεγάλο βάρος στην «αεροπορία». Και αυτό γιατί ο 41χρονος προπονητής διαπίστωσε στο Σέριφ Στάντιουμ (χωρητικότητας 14.300 θεατών) ότι η πρωταθλήτρια Μολδαβίας είναι πολύ δυνατή στις στημένες φάσεις. Κάτι που άλλωστε επεσήμανε σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού.

Το σύστημα της Σέριφ είναι «4-2-3-1». Ο Τσέχος προπονητής των πρωταθλητών Μολδαβίας Λέονιντ Κουτσούκ ποντάρει πολλά στον Βραζιλιάνο Τζίμι Φράντσα, ο οποίος βγαίνει σαν κρυφός κυνηγός πίσω από τον σέντερ φορ (Μπαλίμα). Ο Φράντσα σημείωσε δύο γκολ στο παιχνίδι με την Ίσκρα, ενώ η Σέριφ έδειξε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο ψηλό παι χνίδι. Είναι κάτι που ο Κετσπάγια θα επιστήσει την προσοχή των παικτών του. Ο «ερυθρόλευκος» τεχνικός είδε τα δύο πρώτα γκολ της Σέριφ επί της Ίσκρα να σημειώνονται από στατικές φάσεις και θα κάνει μαθήματα «αεροπορίας» στους ποδοσφαιριστές του. Αναμονή για παίκτες

Πότε θα γίνουν μεταγραφές; Το πιθανότερο είναι προς το τέλος Αυγούστου! Βασική προυπόθεση είναι να προκριθεί ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τόσο για τη θέση του αριστερού εξτρέμ, όσο και του επιθετικού, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να ψωνίσουν (δανεικούς) από το Μιλάνο. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος Αμαντίνο Μαντσίνι της Ίντερ θεωρείται ιδανική λύση για τη θέση του Τζόρτζεβιτς, ενώ για την επίθεση παίζει το όνομα του 22χρονου Νιγηριανού των «νερατζούρι» Βίκτορ Ομπίνα.

Χθες οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ρεπό. Σήμερα επιστρέφουν στις προπονήσεις και οι διεθνείς Μέλμπεργκ, Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Κ. Παπαδόπουλος.

Η Σέριφ έχει σημειώσει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα, κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από τον προπονητή του Ολυμπιακού

Όπλο οι αντεπιθέσεις στη Μολδαβία


Τι ετοιμάζει ο Κετσπάγια στο Τιρασπόλ; Σύστημα «4-5-1». Κοντινές γραμμές με δυνατό κέντρο και απαραίτητη προυπόθεση την σωστή αμυντική λειτουργία. Κύριο μέλημα των «ερυθρολεύκων» είναι να διατηρηθεί το μηδέν στην εστία του Νικοπολίδη και με καλή κυκλοφορία της μπάλας και ξαφνικές αντεπιθέσεις να χτυπήσει τους γηπεδούχους. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να επαναλάβει αυτό που έκανε στην Μπρατισλάβα, όπου νίκησε τη Σλόβαν (2-0) και εξασφάλισε από το πρώτο παιχνίδι την πρόκριση στα πλέι οφ.

Για να τρυπήσει την άμυνα των Μολδαβών, ο Κετσπάγια θα στηριχτεί:

●●● Στους μεσοεπιθετικούς Γκαλέτι (δεξιά), Ζαϊρί (αριστερά), από τους οποίους περιμένει να πλαγιοκοπήσουν τους γηπεδούχους.

●●● Στον Μαρέσκα. Ο Ιταλός θα είναι ο οργανωτής του παιχνιδιού και θα αγωνίζεται σαν κρυφός κυνηγός πίσω από τον Ντιόγκο. Ο Μαρέσκα έχει την καλή κάθετη πάσα, όμως θα πρέπει να ανεβάσει το δείκτη της φυσικής του κατάστασης.

●●● Στον Ντουντού. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος με το αρχοντικό στιλ κάνει την περισσότερη δουλειά στη μεσαία γραμμή. Θα οργανώνει το παιχνίδι και θα βοηθάει στην αμυντική λειτουργία, ενώ θα προωθείται στις στημένες φάσεις. ●●● Στον Ντιόγκο. Ο Βραζιλιάνος φορ έδειξε στον αγώνα ρεβάνς με τη Σλόβαν ότι έχει ανεβάσει το επίπεδο της απόδοσης του και με το γκολ που πέτυχε (το δεύτερο) θα αφήσει στον πάγκο τον Μήτρογλου.

Για τη σωστή αμυντική λειτουργία ο προπονητής του Ολυμπιακού θα βασιστεί σε όλους τους παίκτες, αλλά κυρίως στους δύο κεντρικούς αμυντικούς Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο, τους πλάγιους Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο και στους δύο αμυντικούς χαφ Ντουντού, Λεντέσμα. Ο Κετσπάγια θα ζητήσει από τους Μαρέσκα, Γκαλέτι, Ζαϊρί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αμυντική λειτουργία και από τον Ντιόγκο πιέσει ψηλά τους αμυντικούς της Σέριφ και να να βοηθήσει την άμυνα στις στημένες φάσεις.

Ο Κετσπάγια θέλει ο Ολυμπιακός να πάρει το καλό αποτέλεσμα στην Μολδαβία για δύο λόγους. Για να έχει η ομάδα του τον πρώτο λόγο στην υπόθεση της πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και για να πάνε οι ποδοσφαιριστές του με καλή ψυχολογία στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στις 23 του μήνα.