Πολυπράγμων ο γεννημένος στην Γκουανταλαχάρα Μεξικανός σκηνοθέτης Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει- σε δύο μέρη – το πρίκουελ «Χόμπιτ» της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», που υπογράφει ο Τζ.Ρ. Τόλκιν. Παράλληλα, έχει και τα δικά του κινηματογραφικά σχέδια: τον «Πινόκιο» με ορίζοντα το 2011, τον «Φρανκενστάιν» και τον επίσης τρομακτικό «Δρ Τζέκιλ- Μίστερ Χάιντ» για το 2012. Στο στοιχείο του, δηλαδή, θα είναι ο 45χρονος κινηματογραφιστής, καθώς έχει στο ενεργητικό του τα θρίλερ «Μimic», «Ο ήρωας της Κόλασης», «Στη ράχη του Διαβόλου», «Σκοτεινή Δύναμη» και το σκοτεινό παραμύθι- για μεγάλους- «Ο Λαβύρινθος του Πάνα». Μαζί με τα κινηματογραφικά του σχέδια έγραψε τη σειρά μυθιστορημάτων καθαρού τρόμου «Τhe Strain»που μόλις κυκλοφόρησε- με τον ήρωά της Τσακ Χόγκαν να τα βάζει με αιμοδιψή βαμπίρ. Εύλογο είναι να αναρωτιέται κάποιος μήπως όλος αυτός ο τρόμος διαποτίσει και το «Χόμπιτ» του.

«Οι σκηνές δράσης στο “Χόμπιτ” θα έχουν την ένταση που ανακάλυψα στις σελίδες του μυθιστορήματος, διαβάζοντάς το όταν ήμουν παιδί. Οι αράχνες του Μίρκγουντ είναι μια αρκετά τρομακτική εμπειρία και αντιμετωπίζοντας ένα μεγάλο ξωτικό μέσα στις σπηλιές είναι μια αρκετά ανατριχιαστική στιγμή. Η μάχη των Πέντε Στρατών, η πρώτη επαφή με το Γκόλουμ είναι από τις πλέον τρομακτικές στο βιβλίο. Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι εκεί, υπάρχουν στο μυθιστόρημα. Δεν είναι δικό μας εφεύρημα η προσπάθεια να κάνουμε τρόμο για τον τρόμο. Απλώς προσπαθούμε να περάσουμε αυτές τις στιγμές έντασης από το βιβλίο στην ταινία».

Το Γκόλουμ, αναφέρει στο ΒΒC ο Γκιγέρμο ντελ Τόρο, θα είναι το πλάσμα που γνωρίσαμε στην τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», μόνο που εδώ το συναντούμε μερικά χρόνια νωρίτερα. «Νομίζω πως δεν υπάρχει πιο σκοτεινή αινιγματική φιγούρα όπως εμφανίζεται στην τριλογία. Στη γνωριμία με τον Γκόλουμ, με μια γρήγορη ματιά στον χαρακτήρα του, βλέπουμε πόσο ισχυρός είναι και πόσο διαφορετικός θα μπορούσε να ήταν. Εμείς φωτίζουμε την πτυχή του χαρακτήρα του που είναι πολύ δυνατή, όμορφη και ανάγλυφη».

Από τα λεγόμενά του συνάγει κανείς το συμπέρασμα ότι η παρουσίαση του Γκόλουμ θα πρέπει να ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στην ταινία «Χόμπιτ». «Ακριβώς. Και είμαι πολύ χαρούμενος που κάνω αυτή την ταινία, σε βαθμό που φοβάμαι ότι ζω ένα όνειρο. Είμαι 45 ετών και μου πήρε 45 χρόνια για να αρχίσω να ζω σαν παιδί. Πάω στη δουλειά κάθε μέρα με χαρά και ενθουσιασμό παιδιού που πάει να παίξει με τους φίλους του στην παιδική χαρά».