Συντονιστές κατά της γρίπης στα σχολεία όλων των βαθμίδων της χώρας, ειδικούς χώρους για μαθητές που ασθενούν ξαφνικά και μέτρα για εντατική καθαριότητα είναι ορισμένες από τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης.

Με εγκύκλιό του προς τα σχολεία και τις σχολές όλων των βαθμίδων το υπουργείο δίνει οδηγίες για την αντιμετώπιση της γρίπης και ανακοινώνει ότι σε λίγες μέρες θα λειτουργήσει και τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται: 1) Στις βρύσες τα προαύλια και τις τουαλέτες θα πρέπει να υπάρχει υγρό σαπούνι, πλαστικά ποτήρια νερού, χάρτινες πετσέτες μιας χρήσης και στην είσοδο κάθε τάξης αντισηπτικό για τα χέρια.

2) Στα νηπιαγωγεία τα παιδιά θα κοιμούνται σε χαρτοσέντονα μιας χρήσεως ενώ συνίσταται συχνός καθαρισμός όλων των παιχνιδιών και αποφυγή των πάνινων.

3) Σε κάθε τάξη τα θρανία πρέπει να τοποθετηθούν όσο πιο μακριά το ένα από το άλλο και σε κάθε διάλειμμα η τάξη ν’ αερίζεται.

4) Το υπουργείο συστήνει σε μαθητές και φοιτητές να μην ανταλλάσσουν μολύβια, στιλό, τετράδια και γραφική ύλη και ζητά σε κάθε σχολείο να υπάρχει ειδικός χώρος όπου θα μπορεί ν’ απομονωθεί οποιοσδήποτε ασθενήσει ξαφνικά.

Σε λίγε ημέρες θα εκδοθεί αναλυτικό φυλλάδιο ενημέρωσης για μαθητές και γονείς ενώ θα γίνουν και ειδικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς.