Είναι ένας απλός καρδιολόγος από το Τέξας, όμως βρέθηκε στην καρδιά ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του Χόλιγουντ. Ο δρ Κόνραντ Μάρρεϋ δέχεται απειλές κατά της ζωής του και μπορεί να δικαστεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.


O 51χρονος Μάρρεϋ είναι ο τελευταίος γιατρός του Μάικλ Τζάκσον και βρισκόταν μαζί του το πρωί του θανάτου του. Γνώριζε τον «Βασιλιά της ποπ» εδώ και τρία χρόνια και ήταν αυτός που του χορήγησε ενδοφλεβίως, στις 25 Ιουνίου, μια θανατηφόρα δόση Ρropofol, ενός ισχυρού αναισθητικού που χρησιμοποιείται στα χειρουργεία. Ο γιατρός εξήγησε στους ερευνητές πως ο Τζάκσον χρειαζόταν το φάρμακο για να κοιμάται και εκείνος προσπαθούσε να μειώσει την εξάρτηση αυτή με άλλα φάρμακα. Όμως εκείνη τη νύχτα τα άλλα «κοκτέιλ» δεν έφερναν αποτέλεσμα και ο τραγουδιστής ικέτευε να του δώσει το «γάλα» του, όπως αποκαλούσε το Ρropofol, για να καταφέρει να κοιμηθεί. Αν είχε αρνηθεί, ο Τζάκσον μπορεί να ζούσε. Και ο Μάρρεϋ θα είχε πιθανότατα απολυθεί.

Στη μοναδική δημόσια εμφάνισή του μετά τον θάνατο του Τζάκσον, σ΄ ένα βίντεο στο ΥouΤube μαγνητοσκοπημένο στο σπίτι του στο Χιούστον, ο Μάρρεϋ μοιάζει καταπτοημένος. «Όσο μπορώ να κρατώ τον Θεό στην καρδιά μου και στη ζωή μου, θα είμαι καλά», λέει ο γιατρός, ο οποίος από τα τέλη Ιουνίου ζει κλεισμένος στο σπίτι του, δέχεται απειλές κατά της ζωής του και προστατεύεται 24 ώρες το 24ωρο (με δικά του έξοδα) από έναν σωματοφύλακα. «Έκανα ό,τι μπορούσα. Είπα την αλήθεια και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα θριαμβεύσει», προσθέτει. Το μήνυμά του προκάλεσε φήμες ότι έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Ο πατέρας του Μάρρεϋ ήταν ο πρώτος γιατρός στην οικογένειά του και είχε πελάτες τους φτωχούς του Χιούστον. Ο Κόνραντ σπούδασε επίσης Ιατρική και στη δεκαετία του 1990 άρχισε κι αυτός να δέχεται πελάτες από τις φτωχές συνοικίες του Χιούστον. Όμως δεν χειριζόταν καλά τα οικονομικά του και βρέθηκε με μεγάλα χρέη. Με τον Τζάκσον γνωρίστηκαν στο Λας Βέγκας, όταν ο τραγουδιστής τον κάλεσε για ένα από τα παιδιά του που είχε αρρωστήσει. Τον συμπάθησε και τον έκανε προσωπικό γιατρό του στην περιοδεία που επρόκειτο να ξεκινήσει, με μηνιαίο μισθό 150.000 δολάρια (105.000 ευρώ), τα οποία ο Μάρρεϋ ουδέποτε έλαβε.

Ο Μάρρεϋ δεν έχει το προφίλ άλλων, προηγούμενων γιατρών του Τζάκσον, όπως ο δερματολόγος του τραγουδιστή, ο δρ Κλάιν, ο οποίος είναι γνωστός το Χόλιγουντ ως «βασιλιάς του Βotox», κυκλοφορεί με Ρολς-Ρόις και συλλέγει πίνακες των μεγάλων μειτρ. Οι ερευνητές δεν έχουν τελειώσει μ΄ αυτόν και με τους άλλους γιατρούς που περιφέρονταν γύρω από τον Τζάκσον πολύ πριν από τον Μάρρεϋ, τον καρδιολόγο των φτωχών που έγινε γιατρός ενός σταρ και ίσως να πίστεψε ότι μπορούσε να τον σώσει από την εξάρτηση.