«Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η μόνη ομάδα που είναι στα μέτρα μας είναι η ΜΠΑΤΕΜπορίσοφ. Θα δούμε». Λακωνικός ήταν ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κλήρωσης που φέρνει την ΑΕΚ αντίπαλο με τις Μπενφίκα, Έβερτον και ΜΠΑΤΕΜπορίσοφ (από τη Λευκορωσία). Ο προπονητής της ΑΕΚ παραδέχτηκε ότι η κλήρωση θα μπορούσε να ήταν πιο ευνοϊκή.

Στο μεταξύ ο Ντούσκο, απαντώντας χθες σε διάφορες ερωτήσεις, υποσχέθηκε στον κόσμο της Ένωσης καλύτερες μέρες. Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε τι αισθάνεται για την ΑΕΚ, δήλωσε: «Η ΑΕΚ είναι η ζωή μου»!

Στη συνέχεια, ο προπονητής είπε: «Είμαστε αισιόδοξοι με τους παίκτες που έχουμε και μ΄ αυτούς που θα πάρουμε μέχρι τις 31 Αυγούστου. Μας επηρέασε η φυγή του Κυργιάκου, αλλά παρά το γεγονός αυτό, η ΑΕΚ από παιχνίδι σε παιχνίδι θα βελτιώνεται. Θα γίνουμε ομάδα όπως ακριβώς μας θέλει ο κόσμος, τον οποίο ευχαριστώ, διότι μας βοήθησε σημαντικά στο ματς με τη Βασλούι. Τα καλύτερα έρχονται, το πιστεύω αυτό. Περιμένουμε καλύτερες μέρες».

Όσον αφορά στα νέα αποκτήματα της ΑΕΚ, ο προπονητής παρατήρησε: «Ο Νέμεθ μπορεί να βοηθήσει. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Ευρώπης. Τον Γκερέιρο τον ξέρω και τον έχω παρακολουθήσει. Μπορεί να προσφέρει άμεσα στην ομάδα.

Ο ΟΛΕΓΚΕΡ

Την αποκάλυψη ότι ο Ολεγκέρ έχει συμφωνήσει σε όλα με την ΑΕΚ έκανε χθες ο πρόεδρος Νίκος Θανόπουλος: «Με τον Ολεγκέρ μιλάω εγώ προσωπικά. Τα έχουμε βρει σε όλα μαζί του. Πρέπει όμως να μείνει ελεύθερος από τον Άγιαξ. Εμείς δεν έχουμε λόγο να μιλήσουμε και με τη διοίκηση του Άγιαξ. Είναι θέμα του παίκτη. Ο Ολεγκέρ έχει υψηλό συμβόλαιο και πρέπει να κάνει κάποιες υποχωρήσεις για να το σπάσει. Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας θα δούμε τι θα γίνει». Ο κ. Θανόπουλος επιβεβαίωσε ότι μιλάει και με τον Ζόνας, αλλά αυτή η περίπτωση είναι πολύ δύσκολη, αφού ο παίκτης θέλει να έρθει, αλλά η Γκρέμιο ζητάει πολλά λεφτά.

Κλείνει θέση και ο Γκερέιρο


Με τη συμπαράσταση χιλίων και πλέον οπαδών της θα παίξει αύριο (16.45) η ΑΕΚ στο Περιστέρι εναντίον του Ατρομήτου. Ο Μπάγιεβιτς αναγνώρισε τη δυσκολία του αγώνα και τόνισε:

«Θέλουμε τη νίκη, όπως τη θέλει και ο αντίπαλος. Το παιχνίδι είναι δύσκολο. Δίνουμε τον πρώτο αγώνα στο πρωτάθλημα και χρειάζεται σοβαρότητα για να φτάσουμε στον στόχο».

Θεωρείται πολύ πιθανό να παίξει από την αρχή ο Γκερέιρο, ενώ θα απουσιάσει σίγουρα ο Ενσαλίβα που είναι τιμωρημένος.

Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Λεονάρντο. Ωστόσο η ψυχολογία της ομάδας είναι… στ΄ αστέρια και πιστεύεται ότι όποιος κληθεί να παίξει θα αποδώσει τα μέγιστα.

●●● Τελείωσε οριστικά ο Τζιμπούρ από την ΑΕΚ. Χθες ο Μπάγιεβιτς απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι ύστερα από αυτό που έγινε δεν υπολογίζει τον παίκτη, που από ώρα σε ώρα είτε θα πουληθεί είτε θα δοθεί δανεικός είτε θα δοθεί ως αντάλλαγμα για παίκτη άλλης ομάδας.