Στον Άρη μέχρι τώρα, άμυνα έπαιζαν μόνο τα δύο αμυντικά χαφ και οι τέσσερις της άμυνας. Όλοι οι υπόλοιποι, από το κέντρο και μπροστά, μόλις έχαναν την μπάλα έπαιζαν άμυνα μόνο με… τα μάτια. Μπορεί αυτό επί εποχής Μαζίνιο να ήταν αποδεκτό, αλλά επί εποχής Κούπερ δεν είναι. Ο Αργεντινός τεχνικός χθες, στην τελευταία διπλή προπόνηση της εβδομάδας, δούλεψε την αμυντική τακτική της ομάδας όχι μόνο με τους έξι της μεσοαμυντικής και αμυντικής γραμμής, αλλά με όλους. Ακόμα και με τους σέντερ φορ. Ζητούσε από όλους να κυνηγάνε την μπάλα και να γυρίζουν να καλύψουν. Έπεσε πολύ τρέξιμο, ενώ πολλές φορές ο Κούπερ σταματούσε τις φάσεις και ζητούσε από τους παίκτες του να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ο νέος προπονητής του Άρη δίνει μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα, αφού πιστεύει ότι από εκεί αρχίζουν όλα, ενώ δίνει μεγάλο βάρος και στη γρήγορη εναλλαγή κατάστασης από άμυνα σε επίθεση και αντίθετα. Ήδη από το παιχνίδι της Τούμπας, θέλει οι αλλαγές που ετοιμάζει να γίνουν αισθητές στην εικόνα της ομάδας.

Από σήμερα αρχίζουν οι μονές προπονήσεις, ενώ το Σάββατο θα διεξαχθεί εσωτερικό δίτερμα αντί του φιλικού, αφού δεν βρέθηκε κατάλληλος αντίπαλος. Δεν αποφασίστηκε αν το εσωτερικό δίτερμα θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών ή αν θα είναι ανοικτό για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και τον κόσμο.

Χθες προπονήθηκε με την ομάδα ο Βανγκέλι και ο Φλάβιο, ενώ ο γιατρός του Άρη Βαγγέλης Πανταζής εκτιμά ότι ο Νάτσο Γκαρσία υπάρχει περίπτωση να προλάβει το παιχνίδι της Τούμπας.

Όσον αφορά τον Ρονάλντο, όπως όλα δείχνουν, δεν θα προλάβει.