Oι μακράς διαρκείας τραυματισμοί του επιθετικού δίδυμου Ντιόγκο, Ντάρμπισιρ επισπεύδουν τις διαδικασίες της διοίκησης του Ολυμπιακού για την ενίσχυση στη γραμμή κρούσης. Ο Ζίκο έχει ζητήσει να αποκτηθεί και επιτελικός μέσος και τα θέματα των μεταγραφών αναμένεται να μπουν σε τελική ευθεία αυτήν την εβδομάδα.

Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» Σωκράτης Κόκκαλης έχει προγραμματίσει να μεταβεί σήμερα στα γραφεία του συλλόγου προκειμένου να συναντηθεί με στενούς συνεργάτες του. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού πρόκειται να συναντηθεί με τον γενικό διευθυντή Γιάννη Χρυσικόπουλο και τον αθλητικό διευθυντή Δημήτρη Θεοδωρίδη. Δεν αποκλείεται να κληθεί ο Ζίκο για να τεθούν επί τάπητος οι μεταγραφικές κινήσεις.

Ο κ. Κόκκαλης μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συναντηθεί με τον προσωπικό του φίλο Γιώργο Σαλονίκη, ο οποίος θα συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ με ποσοστό 3% και με τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για το «Γ. Καραϊσκάκης» (έχει υπογραφεί συμφωνία των δύο πλευρών με ποσοστό 50-50 στην εταιρεία Καραϊσκάκης Α.Ε.). Ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος του Ζίκο είναι ο 28χρονος διεθνής φορ της Φλαμέγκο, Αντριάνο. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός του Ολυμπιακού θέλει και τον 24χρονο επιτελικό μέσο της Παλμέιρας Ντιέγκο Σόουζα, ο οποίος μπορεί να καλύψει με επιτυχία και τη θέση του δεύτερου επιθετικού. Οι Βραζιλιάνοι γράφουν ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον 30χρονο επιτελικό μέσο Κάσιο ντε Σόουζα Σουάρες ή «Λίνκολν», ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τη Γαλατάσαραϊ. Οι Τούρκοι αναφέρουν για πολλοστή φορά το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Βραζιλιάνο σέντερ φορ Ντέιβιντ της Φενερμπαχτσέ.

ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΓΙΑ ΡΙΙΣΕ

Εξάλλου η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ διέψευσε το δημοσίευμα της «Corriere Dello Sport», σύμφωνα με το οποίο υπήρξε ενδιαφέρον για την απόκτηση του αριστερού μπακ της Ρόμα Ρίισε, όπως και για το ενδεχόμενο της επιστροφής του Νέρι Καστίγιο.

Ξέχωρα από την υπόθεση των μεταγραφών, στον Ολυμπιακό υπάρχει έντονος προβληματισμός για το θέμα των τραυματιών. Ο πρόεδρος των νταμπλούχων θα ζητήσει λεπτομερή ενημέρωση για τους τραυματίες καθώς ακολουθούν κρίσιμοι αγώνες σε πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τη φετινή περίοδο έχουν τραυματιστεί ούτε λίγο ούτε πολύ 20 ποδοσφαιριστές από τους 29 του ρόστερ!

Στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα το ερχόμενο Σάββατο, ο Ζίκο δεν υπολογίζει τους τραυματίες Γκαλέτι, Τοροσίδη, Ντιόγκο, Λεονάρντο, Λεντέσμα, Ντάρμπισιρ, ενώ θα περιμένει αύριο να μπουν στο πρόγραμμα των προπονήσεων οι Ζαϊρί, Όσκαρ οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας. Ο Ντάρμπισιρ επέστρεψε από την πατρίδα του και αναμένεται να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους τον ερχόμενο Ιανουάριο!

Ο Ολυμπιακός δίνει μία σειρά κρίσιμων αγώνων με Γιάννινα (21 του μήνα), Άλκμααρ (24/11), Παναθηναϊκό (29/11), Ξάνθη (5/12), Άρσεναλ (9/12), Πανθρακικό (13/12), Άρη (20/12). Στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εκτός σοβαρού απροόπτου οι Γκαλέτι, Τοροσίδης θα δώσουν το «παρών», ενώ γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβει ο Ντιόγκο, ο οποίος έχει ράγισμα χαμηλά στο πόδι.

Οι Μαρέσκα, Γκαλέτι, Ντιόγκο παραβρέθηκαν προχθές στα εγκαίνια καταστήματος στη Γλυφάδα. Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Έντσο Μαρέσκα δήλωσε: «Δεν μ΄ απασχολεί το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Είναι σημαντικό για την ομάδα μας να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η νίκη στο ματς με τον Παναθηναϊκό δίνει τρεις βαθμούς, όπως και σε κάθε παιχνίδι του πρωταθλήματος. Στόχος μας είναι η Ευρώπη. Άλλωστε ο Ολυμπιακός παίρνει τον τίτλο τα τελευταία χρόνια».

Ο Ντιόγκο είπε: «Ο τραυματισμός στο πόδι μου είναι περίεργος, γιατί δεν είναι μυικός. Το πρόβλημα είναι στο κόκαλο. Τώρα είμαι καλά αλλά αύριο μπορεί να με πονάει. Ελπίζω να γυρίσω όσο το δυνατόν γρηγορότερα και δυνατός στην ομάδα».

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι υποστήριξε: «Χαίρομαι που με στηρίζει ο κόσμος αυτήν την περίοδο που είμαι τραυματίας. Διαβάζω τα μηνύματα των φιλάθλων στο προσωπικό μου site και τους ευχαριστώ πολύ».

Ρεπό είχαν χθες οι «ερυθρόλευκοι». Αύριο ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι τον Ιωνικό κεκλεισμένων των θυρών στις εγκαταστάσεις του Ρέντη (15.30).

●●● Σήμερα (10.00) θα διατεθούν μέσω τηλεφωνικής υπηρεσίας εισιτήρια για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άλκμααρ (τιμώνται 40 ευρώ).

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Ο πρόεδρος των νταμπλούχων θα ζητήσει λεπτομερή ενημέρωση για τους τραυματίες καθώς ακολουθούν κρίσιμοι αγώνες σε πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ