Παίκτες έτοιμους για όλα θέλει ο Ότο Ρεχάγκελ αύριο το βράδυ (8 μ.μ. Μega) στο Ντόνετσκ, στο δεύτερο μπαράζ με την Ουκρανία. Κι αυτό φάνηκε στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης- έγινε το πρωί στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά- όταν ζήτησε από τους διεθνείς να χτυπήσουν πέναλτι, ώστε να είναι έτοιμοι στην περίπτωση που το παιχνίδι λήξει 0-0 στην κανονική του διάρκεια και την παράταση.

Η κίνηση αυτή του Γερμανού δείχνει σε μεγάλο βαθμό και τις προθέσεις του. Πως είναι αποφασισμένος δηλαδή να παρατάξει την ομάδα με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και βασικό στόχο το μηδέν στην άμυνα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής γνωρίζει πως οι Ουκρανοί θα πιέσουν από το πρώτο λεπτό, ενώ παράλληλα θεωρεί βέβαιο πως στο γήπεδο 55.000 φίλαθλοι θα δημιουργήσουν εκρηκτική ατμόσφαιρα.

«Πάμε να δώσουμε μια μεγάλη μάχη, την οποία αρχίσαμε το Σάββατο και θα ολοκληρώσουμε την Τετάρτη» δήλωσε χτες το απόγευμα, λίγο πριν από την αναχώρηση της Εθνικής για το Ντόνετσκ, ο (κορυφαίος παίκτης στο ματς του Σαββάτου) Βαγγέλης Μόρας. Η αποστολή της Εθνικής έφθασε στο Ντόνετσκ λίγο μετά τις 7 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) και βρήκε θερμοκρασία κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία για σήμερα προβλέπεται βροχερός καιρός στο Ντόνετσκ, ενώ αύριο αναμένεται να επικρατεί συννεφιά και η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια της ημέρας.

«Είμαι αισιόδοξος ότι οι παίκτες θα δώσουν, όπως το Σάββατο, ό,τι έχουν και δεν έχουν για να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η πρόκριση», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ενώ ο (νέος στην ομάδα) Γιώργος Γκαλίτσιος πρόσθεσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα, όμως αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το παιχνίδι με την Ουκρανία και το θετικό αποτέλεσμα για να προκριθούμε στο Μουντιάλ. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες και πιστεύω ότι αν αποδώσουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, όλα θα πάνε καλά».

Θέμα συζήτησης στις τάξεις των διεθνών αποτέλεσε και ο αιφνίδιος θάνατος του επιθετικού της Λάρισας Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε πως «στο τελευταίο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συζητήθηκε πρόταση για την τροποποίηση της κάρτας υγείας των παικτών και ελπίζω στο επόμενο διάστημα να είμαστε έτοιμοι να την καταθέσουμε».

Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, οι Γιώργος Καραγκούνης και Σωτήρης Κυργιάκος ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης στον Άγιο Κοσμά, ενώ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έκανε πρόγραμμα ενδυνάμωσης και σήμερα αναμένεται να προπονηθεί κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο παίκτης του Ολυμπιακού θα εξαρτηθεί και το αν θα χρησιμοποιηθεί αύριο, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρεχάγκελ τον προορίζει αντί του Παπασταθόπουλου στο κέντρο της άμυνας.

Την αποστολή της εθνικής ομάδας συγκροτούν οι Σηφάκης, Τζόρβας, Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Μάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Πλιάτσικας, Νίνης, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Σαμαράς, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Τζαβέλλας.

ΣΕ ΥΦΕΣΗ

Στο μεταξύ, τα προβλήματα που είχαν ενσκήψει στην Ουκρανία με τα κρούσματα γρίπης του ιού Η1Ν1 φαίνεται να παρουσιάζουν ύφεση. «Έπειτα από μία εβδομάδα ίσως να υπάρξει ξανά έξαρση, όμως για την ώρα όλα πάνε καλά. Εδώ υπάρχουν εξαιρετικοί γιατροί και ιατρικό σύστημα, αλλά οι απόψεις διίστανται για το αν πρέπει να εμβολιαστεί κάποιος. Πάντως δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας. Όσον αφορά τον αγώνα, οι Ουκρανοί είναι αισιόδοξοι, αλλά υπάρχει και ανησυχία, γιατί παίξαμε πολύ καλά το Σάββατο» τόνισε χτες στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra ο Έλληνας πρόξενος στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης Κώστας Κοδέλλας.

ΑΒΡΑΑΜ

Από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο παίκτης του Ολυμπιακού θα εξαρτηθεί το αν θα αγωνιστεί αύριο αντί του Παπασταθόπουλου