Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Με τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής στον Βόρειο όμιλο. Θα παίξουν: ΒισαλτιακόςΦωκικός, Καστοριά- Νίκη Β., Αν.

Σερρών- Δόξα Κρ., ΠΑΟΝΕ- Εθνικός Φιλ., Αν. Γιαννιτσών- Μακεδονικός, Τρίκαλα- Αν. Επανομής, Πυρσός- Γρ.-Βέροια και ΚοζάνηΘερμαϊκός.

●●● Σήμερα στις 3 μ.μ. στο γήπεδο της Ηλιούπολης θα γίνει το εξ αναβολής παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής, ανάμεσα στο Αιγάλεω και τον Ολυμπιακό Βόλου. Χθες η ομάδα του Βόλου ζήτησε την άμεση επέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα για συνεχή και συστηματική διακωμώδηση του αθλήματος του ποδοσφαίρου από την ΠΑΕ Αιγάλεω.

ΜΠΑΤΟΝ

Στη ΜcLaren θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 Τζένσον Μπάτον, υποστηρίζει ο βρετανικός «Guardian». Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα και εντός των ημερών ο Βρετανός οδηγός θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει ετησίως 6,7 εκατ. ευρώ, τα διπλάσια απ΄ όσα κέρδιζε στην Βrawn GΡ. Η τελευταία εξαγοράστηκε από τη Μercedes.

ΕΠΙΝΑΝ

Εξηγήσεις ενώπιον δικαστή καλείται να δώσει ο Σέρβος Πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς γιατί «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό να πίνει σαμπάνια μαζί με τον υπουργό Αθλητισμού και τον επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας μετά τη νίκη των πλάβι με τη Ρουμανία (5-0), η οποία σφράγισε την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η κατανάλωση αλκοόλ μέσα και στους περιβάλλοντες χώρους των γηπέδων επιφέρει χρηματικό πρόστιμο από 100 έως 1.000 ευρώ. Ο Τάντιτς δηλώνει πρόθυμος να πληρώσει το πρόστιμο, διευκρινίζει όμως πως δεν ήπιε, αλλά έκανε απλά πρόποση.

ΙΡΑΚ

Λήγει σήμερα το τελεσίγραφο της FΙFΑ προς το Ιράκ να αποκαταστήσει το προεδρείο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας το οποίο απολύθηκε από την ολυμπιακή επιτροπή της χώρας με συνοπτικές διαδικασίες. Αιτία, η κόντρα της ομοσπονδίας με την ολυμπιακή επιτροπή για τον έλεγχο του αθλήματος στο Ιράκ. «Η ολυμπιακή επιτροπή του Ιράκ δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή της ανεξαρτήτως των επιπτώσεων», δηλώνει το μέλος της ολυμπιακής επιτροπής του Ιράκ Σαμίρ Μουσάουϊ. Αν δεν αλλάξει η απόφαση της ολυμπιακής επιτροπής, τότε η FΙFΑ θα αποβάλει το Ιράκ απ΄ όλες τις διοργανώσεις.

ΕΚΚΛΗΣΗ

Ο ΠΣΑΚ με νέα, χθεσινή του ανακοίνωση κάλεσε όλους τους φορείς στον χώρο του μπάσκετ σε άμεσο διάλογο, ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα. «Η γενική απεργία δεν είναι αυτοσκοπός. Ο σκοπός μας δεν είναι να σταματήσει το μπάσκετ (θα μείνουμε άνεργοι εξάλλου). Ο σκοπός μας είναι να μπουν επιτέλους κανόνες, ώστε να μη χάνουμε κάθε χρόνο τα χρήματά μας και να διατηρούμε τα θεμελιώδη εργασιακά μας δικαιώματα», σημειώνουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, στον ΕΣΑΚΕ ασχολούνται με το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και εκφράζουν την αισιοδοξία ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα μπουν οι κάμερες της ΕΡΤ σε κάποια γήπεδα της Α1.

Στο μεταξύ σήμερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΕΟΚ με τα σωματεία της Α2. ΒΟΛΕΪ

Με στόχο τη νίκη και το τρίποντο που θα της δώσει την ευκαιρία εδραίωσης στην 3η θέση της Α1 βόλεϊ γυναικών υποδέχεται η ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης την Ε.Α. Λάρισας στο «Κατσάνειο» (19.00) στον αποψινό εξ αναβολής αγώνα της 4ης αγωνιστικής.

●●● Η 22χρονη Κολομβιανή διαγώνια του Γ.Σ. Κερατέας Τζέσικα Ανγκούλο, παρ΄ ότι δεν πήρε βαθμό στο «0-3» της ομάδας της με τον Παναθηναϊκό, παραμένει πρώτη στην κατάταξη του επάθλου Forthnet με 26 βαθμούς. Έναν βαθμό πίσω ακολουθεί η Σέρβα διαγώνια του Ηρακλή Θεσσαλονίκης Άνα Μπάρνακ και η κεντρική του ΠΑΟΚ Γεωργία Τζανακάκη.

ΠΟΛΟ

Η εθνική ομάδα πόλο ηττήθηκε στο Κίρισι από τη Ρωσία με 9-6 στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του World League. Η ελληνική ομάδα είχε πρόβλημα στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω (3/7) και παράλληλα επέτρεψε στη Ρωσία να σημειώσει γκολ στην κόντρα. Τα γκολ της Εθνικής πέτυχαν οι Γούνας, Παπαδόγκωνας από 2, Κολόμβος, Μουρίκης. Για τη Ρωσία, πρώτος σκόρερ ήταν ο Γιούρτζικ (3 γκολ).