Ποτέ η Βιέννη δεν είναι τόσο όμορφη όσο τα Χριστούγεννα. Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια των εορτών, η πόλη των Χριστουγέννωνόπως τη χαρακτηρίζουν πολλοί- πλημμυρίζει από Έλληνες ταξιδιώτες. Φέτος είναι η σειρά σας
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα φωλιάζει στην πλατεία του δημαρχείου. Γύρω από το πανύψηλο δέντρο απλώνεται η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά, όπου σε 150 ξύλινα σπιτάκια θα βρείτε μεταξύ άλλων χριστουγεννιάτικα δώρα, στολίδια για το δέντρο, διάφορα γλυκά και ζεστά ροφήματα. Χριστουγεννιάτικες αγορές στήνονται επίσης στην Πλατεία Μaria-Τheresien (από το 1772), αλλά και μπροστά από το παλάτι Schonbrunn.

Το κέφι κορυφώνεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Λίγες ώρες πριν από την αλλαγή του χρόνου το ιστορικό κέντρο της πόλης μετατρέπεται σε μία ατελείωτη πίστα χορού. Την επόμενη μέρα μπορείτε να απολαύσετε το πιο γνωστό και μεγάλο μουσικό γεγονός στη Βιέννη, την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της.

info

●Απευθείας πτήσεις για Βιέννη πραγματοποιεί η Αustrian Αirlines (πληροφορίες στο www. aua. com).

●Μικρές και μεγάλες αποδράσεις στη Βιέννη διοργανώνει το ταξιδιωτικό γραφείο Seretis Τravel (Πανεπιστημίου 61, Αθήνα, τηλ.: 210 3251295, www. seretistravel.gr).