Πιστή στους ελβετικούς ρυθμούς, η Ζυρίχη είναι μία κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη που αντικατοπτρίζει με τον αυθεντικότερο τρόπο το πνεύμα των Χριστουγέννων, αφού πέρα από την εορταστική ατμόσφαιρα
οι χιονοπτώσεις δημιουργούν εικόνες βγαλμένες από τις σελίδες ενός παραμυθιού
Η Ζυρίχη είναι η οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας με πληθυσμό γύρω στους 250.000 κατοίκους. Θα τη συναντήσετε στην κορυφή της ομώνυμης λίμνης, στη συμβολή των ποταμών Limmat και Shl. Οι όμορφοι πράσινοι λόφοι που την περιβάλλουν φιλοξενούν τα σύγχρονα σπίτια της πόλης, ενώ το παραδοσιακό πρόσωπό της θα το γνωρίσετε στην ανατολική όχθη. Η Ζυρίχη οχυρώθηκε και απέκτησε τη μορφή πόλης από τον 10ο αιώνα, ενώ ενσωματώθηκε στην Ελβετική Συνομοσπονδία το 1351. Τον 19ο αιώνα, στη διάρκεια της ζωής του Αlfred Εschee, εξελίχθηκε σε μεγάλο οικονομικό και εμπορικό κέντρο. Σήμερα είναι μία σύγχρονη πόλη, που συνδυάζει αρμονικά τις παραδοσιακές εικόνες με το σύγχρονο life style, ενώ το λεπτό γούστο κυριαρχεί παντού.

Από τα ζωντανότερα σημεία της πόλης είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός και ο διάσημος εμπορικός δρόμος Βahnhofstrasse, ο οποίος θεωρείται από τους ακριβότερους στον κόσμο. Είναι πραγματικός πειρασμός για το πορτοφόλι των επισκεπτών, αφού οι διασημότερες φίρμες ρούχων, ρολογιών και αξεσουάρ διαδέχονται η μία την άλλη σε απόσταση λίγων μέτρων.

Η καρδιά της Ζυρίχης βρίσκεται στην παλαιά πόλη στις όχθες του Limmat. Η ζεστή και φιλική ατμόσφαιρά της κερδίζει τους επισκέπτες με την πρώτη ματιά. Τα ιστορικά κτίρια αντικατοπτρίζονται στα συνήθως ήσυχα νερά του ποταμιού, καθιστώντας τη βόλτα στη λίμνη επιτακτική ανάγκη.

Σας προτείνουμε να διασχίσετε τη γέφυρα του σιδηροδρομικού σταθμού, όπου περνώντας απέναντι και επιβιβαζόμενοι σε ένα μικρό οδοντωτό τρενάκι θα ανεβείτε στο ύψωμα που βρίσκεται το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Ζυρίχης. Η περιοχή προσφέρει μία αποκαλυπτική θέα με όλες τις λεπτομέρειες της πόλης και των Άλπεων, που φαίνονται στο βάθος του ορίζοντα.

Η Ζυρίχη είναι μία πολύ καλή περίπτωση για να την επιλέξετε ως βάση ώστε να πραγματοποιήσετε ημερήσιες εκδρομές με τρένο στα χειμερινά θέρετρα του Davos και Saint Μoritz.

info

Μικρές και μεγάλες αποδράσεις στη Ζυρίχη διοργανώνει το ταξιδιωτικό γραφείο Τravel City (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα, τηλ.:

210 3230830, www.

travelcity.gr).