Ούτε οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές μεσαίου κόστους δεν θα γλιτώσουν από την τσιμπίδα της έκτακτης εισφοράς, ύστερα από τη διεύρυνση της σχετικής κλίμακας που ανακοινώθηκε την Παρασκευή.


Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή, έκτακτη εισφορά θα καταβάλουν και οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, κατοικιών και οικοπέδων ακόμη και σε μεσαίες από πλευράς αξίας περιοχές, όπως οι Αμπελόκηποι, το Παλαιό Φάληρο, το Χαλάνδρι, η Νέα Σμύρνη, η Καλλιθέα και η Αγία Παρασκευή. Για παράδειγμα, κάτοχος δύο ακινήτων 120 τ.μ. στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος πριν από τη διεύρυνση των κλιμακίων δεν πλήρωνε εισφορά, τώρα θα επιβαρυνθεί με 188 ευρώ.

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ μετωπικής σύγκρουσης μπροστά στις κάλπες της ερχόμενης Κυριακής βρίσκονται πια η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς. Δείγμα γραφής έδωσαν αμφότεροι διεκδικητές της αρχηγίας της Ν.Δ. χθες, στρέφοντας τα βέλη ο ένας εναντίον του άλλου: η Ντ. Μπακογιάννη από τη Θεσσαλονίκη άφησε αιχμές για τον Α. Σαμαρά και τον Δ. Αβραμόπουλο που είχαν στο παρελθόν δημιουργήσει τα δικά τους κόμματα, ενώ ο Α. Σαμαράς επιτέθηκε στην αντίπαλό του μιλώντας για προσωπικούς μηχανισμούς και φέουδα.

ΑΛΜΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ σημειώνει η νέα γρίπη. Χθες οι ασθενείς που εμφάνισαν επιπλοκές και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έφθασαν τους 14, ενώ μετρήσαμε σε τρεις μέρες 4 θύματα. Γι΄ αυτό και το υπουργείο Υγείας επιδίδεται σε αγώνα δρόμου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για να ανοίξουν οι 150 κλειστές κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

ΝΕΑ ΔΟΣΗ… γενικών γραμματέων ήρθε χθες το βράδυ από την κυβέρνηση, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα 14 γενικών και ειδικών γραμματέων που τοποθετούνται σε έξι υπουργεία. Μέχρι στιγμής έχουν πληρωθεί οι 40 από τις συνολικά 88 θέσεις γενικών γραμματέων που έχουν προκηρυχθεί με τη διαδικασία της ανοικτής πρόσκλησης.

ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ το σκηνικό αλλάζει, καθώς ο Δημήτρης Χριστόφιας και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ φαίνεται να συμφώνησαν σε 20ήμερο εντατικών διαβουλεύσεων περί τα μέσα Ιανουαρίου στο μοντέλο του Καμπ Ντέιβιντ με στόχο να επιτευχθεί μία «κατ΄ αρχήν συμφωνία». Στην Κύπρο αναμένεται στις αρχές του 2010 και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις.