Ανεβάζει ταχύτητες η Vodafone στο κινητό «γρήγορο Ιντερνετ». Η εταιρεία ανακοίνωσε χτες ότι οι υπηρεσίες της mobile broadband θα τρέχουν πλέον με ταχύτητες έως 28,8 Μbps!

Οι Ελληνες συνδρομητές της βρετανικής πολυεθνικής συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πρώτους σε ολόκληρη την Ευρώπη, που θα έχουν στη διάθεσή τους προηγμένες ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων HSPA+ΜΙΜΟ (High Speed Packet Access και Multiple Input Multiple Output), με μέγιστη ονομαστική ταχύτητα λήψης δεδομένων 28,8 Mbps και αποστολής 5,8 Mbps.

Οι νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες από το εμπορικό δίκτυο της Vodafone ως το τέλος του χρόνου. Θα παρέχονται αρχικά σε επιλεγμένες περιοχές της Αθήνας, οι οποίες θα επεκτείνονται συνεχώς. Το ασύρματο δίκτυο 3ης γενιάς της Vodafone βασίζεται σε τεχνολογικά συστήματα αιχμής (της Huawei) και επεκτείνεται ταχύτατα σε όλη τη χώρα, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες και στις πλέον απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές.

Μέσα από τις νέες υπηρεσίες Vodafone Mobile Broadband οι συνδρομητές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στην πράξη ταχύτατες υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων και πρόσβασης στο Ιντερνετ, διαδραστικές εφαρμογές, τηλεδιασκέψεις κ.λ.π.