ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο ΓιώργοςΠαπανδρέου είχε ηλεκτρονικό πίνακα στον οποίο έγραφε με μαρκαδόρο τα βασικά σημεία κάθε τοποθέτησης, που τα είχε ταξινομημένα στη βάση των ενοτήτων για τις οποίες είχε ζητήσει απόψεις. Ο Πρωθυπουργός ήθελε απολογισμό των πρώτων πενήντα ημερών της κυβέρνησης και απόψεις για τον ρόλο του κόμματος. Στο τέλος, το σύστημα αυτό βγάζει τυπωμένες σε μια κόλλα χαρτί Α4, τις σημειώσεις στον πίνακα. Έτσι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τις μοίρασε στους παρισταμένους και ελαφρώς τους ψάρωσε.

ΕΝΑ ΑΛΛΟ στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι η σύμπτωση απόψεων των παρισταμένων στο Πολιτικό Συμβούλιο να βγουν τα άπλυτα της διακυβέρνησης Καραμανλή στη φόρα. Γιατί δεν το ΄χουν κάνει ακόμη; Γιατί περίμεναν να βγει πρώτα αρχηγός της Ν.Δ.

ΠΟΙΟΙ ΕΘΕΣΑΝ – με ήπιο τρόπο- το θέμα της καθυστέρησης τοποθετήσεων στον δημόσιο τομέα; Όθωνας, Ασκούνης και Κουσελάς (στη φωτό δίπλα στον πρόεδρο και τον γραμματέα Σωκράτη Ξυνίδη). Θεωρούνται όλοι βέροι Παπανδρεϊκοί, άρα δεν ερμηνεύθηκαν οι παρεμβάσεις τους ως κριτική.