«ΜΑ ΕΙΝΑΙ εντός έδρας αγώνας αυτός;», αναρωτήθηκε µεγαλόφωνα ο προπονητής της Γερµανίας Γιοακίµ Λεβ σχολιάζοντας το γεγονός ότι απόψε, στο Ολυµπιακό Στάδιο του Βερολίνου θα παραβρεθούν 35.000 Τούρκοι για να συµπαρασταθούν στην οµάδα τους.

Η εµπορική επιτυχία του αγώνα µε την Τουρκία ήταν η αιτία που οι Γερµανοί επέλεξαν για έδρα το Βερολίνο, λόγω των χιλιάδων Τούρκων που ζουν στη γερµανική πρωτεύουσα.

Η παρουσία του Μεσούτ Οζίλ µε τα χρώµατα της γερµανικής οµάδας αποτελεί από µόνη της γεγονός. Μόλις πέρυσι ο µέσος της Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να επιλέξει να φορέσει τη γερµανική αντί την τουρκική φανέλα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία. Μπορεί ο ίδιος να δηλώνει πως είναι τρίτης γενιάς Τούρκος που γεννήθηκε στη Γερµανία, ωστόσο δεν τολµά να τραγουδήσει τον εθνικό ύµνο της χώρας που εκπροσωπεί, ούτε θα επιχειρήσει να πανηγυρίσει γκολ που θα πετύχει.

Ο 21 ετών Οζίλ αποκαλεί τους Τούρκους «φίλους µου» και επισηµαίνει πως ουδέποτε είχε δίληµµα ποια χώρα να εκπροσωπήσει.

Πηγή έµπνευσης ενόψει της αναµέτρησης µε την Ιταλία αποτελούν για τους Βορειοϊρλανδούς οι επιτυχίες στο Rider Cup των πρωταθλητών του γκολφ Ρόρι ΜακΙλρόι και Γκρέιαµ ΜακΝτάουελ, ενώ η Πορτογαλία επενδύει στον νέο της προπονητή Πάουλο Μπέντο για να πετύχει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση µε αντίπαλο τη Δανία.