Μέχρι και «καναπές της αγάπης» εφευρέθηκε σε πρωινάδικο µέσα στην αγωνία για λίγη τηλεθέαση, αλλά µάλλον εντείνει τον εκνευρισµό παρά τον κατευνάζει
Μόνο ως φαινόµενο παροξυσµικού πανικού που έχει θολώσει πλήρως την κρίση των ανθρώπων της τηλεόρασης, µπορούµε να χαρακτηρίσουµε το ναρκισσιστικό παραλήρηµα που έχει καταλάβει παρουσιάστρια, την Ελεωνόρα Μελέτη, η οποία κάνει περατζάδα σε άλλες εκποµπές και µετά προβάλλει από την εκποµπή της τον εαυτό της στις εν λόγω εκποµπές, αλλά και όλα τα αποσπάσµατα άλλων εκποµπών που ασχολήθηκαν µαζί της.

Στο ίδιο ακριβώς φαινόµενο εντάσσεται και το καθηµερινό σόου αγαπησιάρικης και συµφιλιωτικής τηλεόρασης που στήνει η Μενεγάκη, µε επίκεντρο φυσικά τον εαυτό της, καθώς καλεί διάφορους µε τους οποίους κουτσοµπολιά την ήθελαν να κοντράρεται και επιδίδεται σε «αποστοµωτικές» – των κουτσοµπολιών – αγάπες.

Κάλεσε και τη Μελέτη, που υποτίθεται τις ήθελαν – ποιοι; – να µη µιλιούνται και η µια να κρατάει µούτρα στην άλλη επειδή ανταγωνίζονταν υποτίθεται στα πρωινάδικα και κάτι άλλα κουτσοµπολιά που δεν τα καταλάβαµε. Ποιος νοιάζεται κορίτσια τέτοιες ώρες; Οχι τίποτε άλλο, αλλά περνούν κρίση και τα κοµµωτήρια και δεν υπάρχει πλέον πεδίο «υποδοχής» και «ανάλυσης» αναλόγων τηλεοπτικών υποπροϊόντων.

Ηταν χάρµα βέβαια οι δυο τους στον καναπέ να µιλούν για τους εαυτούς τους και για το πόσο η µια σεβόταν και υποληπτόταν την άλλη πάντα και ας έλεγαν οι κακές οι γλώσσες, που όλο µαζί τους ασχολούνται.

Θέαµα σπαρταριστό υστερικής, γυναικείας αυταρέσκειας που µόνο σε σκηνή επιθεωρησιακή νοµίζαµε ώς χθες ότι θα µπορούσαµε να το δούµε. Σαν σάτιρα των πρωινάδικων και των ξανθών τους και όχι σαν κανονικό τηλεοπτικό πρόγραµµα, όπου µε πλήρη σοβαρότητα δυο εξ αυτών νόµιζαν ότι άλλη σκορδοκαΐλα δεν είχε ο κόσµος από το πόσο εκτιµούσε η µια την άλλη και άλλο ζόρι δεν τράβαγε, από το πότε θα συναντηθούν στο γυαλί για να δείξουν ότι είναι και οι δυο άνθρωποι µε αγνά αισθήµατα.

Ακόµη µεγαλύτερη πλάκα είχε την εποµένη η προσπάθεια συνεργάτη της εκποµπής της Μελέτη, που κάθε πρωί δίνει τα νούµερα τηλεθέασης των εκποµπών της προηγούµενης, του Θέµη Μάλλη, ο οποίος προσπαθούσε να βγάλει και από τη µύγα ξίγκι, δηλαδή από τις σταθερά χαµηλή τηλεθέαση της εκποµπής της Μενεγάκη, µια ελάχιστη µεν άνοδο, που όµως ήταν µεγαλύτερη µε βάση κάτι δικούς του ακατάληπτους υπολογισµούς, µε τα «νεανικά κοινά» που πήγαν ήρθαν και σε σχέση µε τα τελικά αποτελέσµατα των µετρήσεων, που ακόµη δεν τα ‘χε στα χέρια του, αλλά ήταν σίγουρος ότι θα ‘δειχναν µια σαφή άνοδο των ποσοστών τηλεθέασης του πρωινάδικου της Μενεγάκη, επειδή ήταν καλεσµένη η Μελέτη και κάθισε πέραν του συνήθους 20λέπτου – δεν την κάλεσε για ξεπέτα δηλαδή, η βετεράνα των ξανθών πρωινατζούδων.

Αλλά πάνω που νοµίσαµε ότι ζαχάρωσαν τα κορίτσια από τις µεταξύ τους γλύκες, τις ακούµε και τις δυο, η κάθε µια από την εκποµπή της πλέον, να ξεσκονίζουν και να περνούν γενεές δεκατέσσερις, πανελίστρια άλλης εκποµπής, του Αlter, η οποία σχολίασε την εµφάνιση της Μελέτη στης Μενεγάκη – κάτι για «κωλοτούµπες» είπε.

Πώς τολµάει, που της είχαν προσφέρει δουλειά, που τη βοήθησαν, που αυτά που λέει της τα υπαγόρευαν από το κοντρόλ…

να γίνουν και µαλλιά κουβάρια τα κανάλια στο τέλος. Εµείς είδαµε γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης να κοιτάζονται στον «καθρέφτη» της τηλεοπτικής κάµερας και να βρίσκουν τους εαυτούς τους «κούκλες».