Ο ΙΣΜΑΕΛΜΠΛΑΝΚΟ βρήκε τρεις φορές (33’, 42’ πεν.,

68’) τον δρόµο προς τα δίχτυα του Πανθρακικού και παίρνοντας την ΑΕΚ στην πλάτη του, την «οδήγησε» στη νίκη (1-5 στην Κοµοτηνή) και την επόµενη φάση της διοργάνωσης του Κυπέλλου.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν µε πέναλτι του Σίµωση (18’), αλλά η συνέχεια ανήκε στους παίκτες του Χιµένεθ, οι οποίοι «ζωγράφισαν» στον κακό αγωνιστικό χώρο και νίκησαν εύκολα (τα άλλα δύο γκολ οι Καράµπελα στο 74’ και Λεονάρντο στο 84’). Ο Ισπανός έδωσε θέση βασικού στον νεαρό Καλαµιώτη, ενώ λογικά θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση διαπιστώνοντας πως στο πρόσωπο του Μπλάνκο µπορεί να βλέπει µια ακόµη αξιόπιστη λύση στην επίθεση. Πολύ καλή απόδοση είχε και χθες ο Γκερέιρο, που µαζί µε τον Μπλάνκο ήταν οι κορυφαίοι της ΑΕΚ.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί µετά το 1-0 δεν φοβήθηκαν, δούλεψαν σκληρά, πάλεψαν και πήραν δίκαια την πρόκριση. Ο αντίπαλός µας ήταν θεωρητικά κατώτερος από εµάς, αλλά έδειξε ένα καλό πρόσωπο και µας δυσκόλεψε», είπε µετά το τέλος του αγώνα ο Μανόλο Χιµένεθ και πρόσθεσε: «Δεν µπορώ να µιλήσω για το µέλλον της οµάδας. Το µόνο που µπορώ να πω, είναι ότι αύριο µας περιµένει ξανά πολλή και σκληρή δουλειά. Οι ποδοσφαιριστές µου έδειξαν ότι είναι φιλόδοξοι όπως έκαναν και στο παιχνίδι µε τον Παναθηναϊκό.

Το ζητούµενο για κάθε προπονητή είναι να βλέπει οµαδικότητα στο παιχνίδι. Εµείς το είχαµε αυτό σήµερα και είναι το στοιχείο που θέλουµε. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο Μαραντόνα το 1986, αλλά και αυτός κάπου χρειάστηκε και τη βοήθεια των συµπαικτών του». ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ανδριόλας, Μπαρµπούδης, Τζιωρτζόπουλος, Νατσούρας, Ιασωνίδης (65’ Γονιάδης), Λόπες, Βησόπουλος, Ρεκλείτης, Αρσενίεβιτς, Πάγκαλος, Σίµωσης.

ΑΕΚ: Αραµπατζής, Καλαµιώτης (46’ Αργυρίου), Δέλλας, Καράµπελας, Νασούτι, Γκέντσογλου, Μάκος, Νταντόµο, Εντερ (61’ Λεονάρντο), Γκερέιρο, Μπλάνκο (79’ Τζιµπούρ).