Ντέρµπι υπάρχουν αυτό το Σαββατοκύριακο ανά την Ευρώπη, αλλά αυτό δεν σηµαίνει πως όλα αποτελούν µαγνήτη για το κοινό.

Στη 10η αγωνιστική του γερµανικού πρωταθλήµατος η πρωτοπόρος Μάιντς υποδέχεται τη δεύτερη (µε διαφορά δύο βαθµών)

Ντόρτµουντ. Είναι αλήθεια όµως ότι δεν συγκινεί ιδιαίτερα ένα τέτοιο µατς, ενώ το ίδιο συµβαίνει και για τη συνάντηση Χοφενχάιµ – Αννόβερο, στην οποία η τέταρτη οµάδα αντιµετωπίζει την τρίτη. Και αν αµφιβάλλετε γι’ αυτό, ιδού τι είπε ο αµυντικός της Ντόρτµουντ, Νέβεν Σούµποτιτς: «Ισως δεν υπήρχε κανείς ο οποίος να πίστευε ότι αυτές οι οµάδες θα είχαν τέτοιες επιτυχίες αυτό το διάστηµα». Περισσότερο ενδιαφέρον πρέπει να παρουσιάζει το µατς Σάλκε – Λεβερκούζεν, παρότι η Σάλκε είναι προτελευταία στη βαθµολογία και η Λεβερκούζεν αγωνίζεται να πλησιάσει στην κορυφή και αυτή την εβδοµάδα έµεινε εκτός Κυπέλλου.

ΙΤΑΛΙΑ

Αντίθετα, η Μίλαν υποδέχεται αύριο τη Γιουβέντους σε ένα κλασικό ντέρµπι στο ιταλικό πρωτάθληµα (9η αγωνιστική). Ηδη η Μίλαν έχει συµπεριληφθεί στα φαβορί για τον τίτλο, ενώ η Γιουβέντους έχει χάσει παίκτες όπως οι Κράσιτς, Αµαούρι και Ιακουίντα. Παράλληλα όµως ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο ήθελε ένα γκολ για να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Γιουβέντους στην Α’ Ιταλίας. Δοκιµάζεται πάντως και η πρωτοπόρος Λάτσιο, η οποία αγωνίζεται στην έδρα της φιλόδοξης Παλέρµο.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Στο ισπανικό πρωτάθληµα, η πρωτοπόρος Ρεάλ αγωνίζεται απόψε στο «Αλικάντε» κόντρα στη µαχητική Χέρκουλες. Λίγο αργότερα, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται στο «Καµπ Νου» τη Σεβίλλη, η οποία εµφανίζεται αρκετά δυνατή τελευταία. Η οµάδα του Πέπ Γκουαρντιόλα είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες αυτή την εβδοµάδα στο µατς για το Κύπελλο.

Σε ό,τι αφορά τη Ρεάλ, αξίζει µόνο να σηµειώσουµε ότι αν εξαιρέσουµε το 0-0 του Κυπέλλου µε τη Μούρθια, σε τρία µατς έχει σερί 16-3 στα γκολ!

ΑΓΓΛΙΑ

Στην Πρέµιερ Λιγκ, η πρωτοπόρος Τσέλσι αγωνίζεται στο «Ιγουντ Παρκ» µε την Μπλάκµπερν, ενώ ένα σηµαντικό µατς θα διεξαχθεί στο «Ολντ Τράφορντ» µεταξύ της Γιουνάιτεντ και της Τότεναµ.

Η Αρσεναλ, υποδέχεται τη Γουέστ Χαµ, ενώ αύριο η Μάντσεστερ Σίτι θα αγωνιστεί εκτός έδρας µε τη Γουλβς. Οσον αφορά τη Λίβερπουλ, αγωνίζεται αύριο στο «Ρίµποκ» κόντρα στην Μπόλτον. Τέλος, στο γαλλικό πρωτάθληµα αξίζει να αναφερθεί το ντέρµπι Μαρσέιγ – Ρεν, όπου αν νικήσει η πρώτη ανεβαίνει στην κορυφή.