Την προσχώρησή του στη «Δημοκρατική Συμμαχία»ανακοίνωσελίγο μετά τις 12 το μεσημέριο ανεξάρτητος βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησεανακοίνωσε τις πολιτικές του αποφάσεις, τονίζοντας ότι«η ένταξή του στο κόμμα της “Δημοκρατικής Συμμαχίας”ήταν η επιθυμία των υποστηρικτών και ψηφοφόρων του».

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως ο κ. Σαμαράς «πολέμησε τη Νέα Δημοκρατία ως αρχηγός της θνησιγενούς Πολιτικής Άνοιξης και τώρα τη συρρικνώνει ξανά με διαγραφές, μικροπολιτικούς και αυταρχικούς χειρισμούς, καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας των Οργάνων του Κόμματος προκειμένου να το περιορίσει στα όρια της δικής του πολιτικής αντοχής, στα όρια των δικών του δυνατοτήτων».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννηδήλωσε ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης με τις πρωτοβουλίες του μέσα στη Βουλή, τον πολιτικό του λόγο και τη συνεχή του παρουσία δίπλα στον κόσμο που τον ψήφισε, τιμά την εντολή των συμπατριωτών του.

Η συμμετοχή του Λευτέρη Αυγενάκη στη Δημοκρατική Συμμαχία «θα ενισχύσει τις προσπάθειές μας για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου σαρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται ο τόπος», επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη.