Προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, τα μάτια όλων στο Περιστέρι.

Μέσα Απριλίου είναι και ο τοπικός Ατρόμητος κάνει αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία του με το 3-1 επί του δυνατού πλην όμως αδιάφορου Ολυμπιακού.

Την επομένη, ντριν το τηλέφωνο του Πατέρα. Στην άλλη άκρη, ο Μάκης Ψωμιάδης. Οι δυο τους σχολιάζουν τα δρώμενα στο Περιστέρι και τις πάσες του άπειρου κεντρικού μπακ των Κόκκινων, του Ποτουρίδη. Συμφωνούν πως «δύο πάσες, ισάριθμα γκολ για τον Ατρόμητο» και τέλος η υπόθεση νίκη! Ο δε Ψωμιάδης είχε να λέει και να γελά για το πώς ο Μέλμπεργκ κοιτούσε στα γκολ. Σχολίαζαν τις αντιδράσεις των αμυντικών του Ολυμπιακού! Η λέξη «ξεφτίλα» ήταν στα στόματά τους!

Γρήγορα άφησαν τα του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Γιατί το ρολόι του χρόνου γύρισε λίγο πίσω, στον Μάρτιο. Τότε που ο Αστέρας Τρίπολης ήθελε να πάρει τους βαθμούς στην Καβάλα και, σύμφωνα με τη στιχομυθία των δύο και τα λόγια του Ψωμιάδη, προσέφερε και 500 χιλιάρικα! Η Καβάλα νίκησε με σκορ 1-0, ο Ψωμιάδης καμάρωνε που δεν ενέδωσε στην προσφορά και συμφώνησε με τον συνομιλητή του πως είναι οι μόνοι αξιοπρεπείς στον χώρο.

Να σημειωθεί πως Ψωμιάδης και Πατέρας πολλές φορές τα έλεγαν.