Δεν μπορείς να νικήσεις όταν δεν γνωρίζεις γιατί χάνεις. Υστερα από δύο ήττες σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμαθε επιτέλους γιατί χάνει από την Μπαρτσελόνα. Ετσι τουλάχιστον υποστηρίζει το μεγάλο αστέρι των Κόκκινων Διαβόλων Γουέιν Ρούνι, που αποκαλύπτει πως το μυστικό για να νικήσει η ομάδα του την «Μπάρτσα» είναι να αντιγράψει το παιχνίδι της!

«Οταν βλέπεις να παίζει η Μπαρτσελόνα εστιάζεσαι στην κατοχή της μπάλας και στην υψηλή τεχνική των παικτών της. Για μένα όμως το μυστικό κρύβεται στο πώς μαρκάρουν οι παίκτες της όταν χάνουν την μπάλα, πόσο γρήγορα αμύνονται και τελικά πόσο γρήγορα την ανακτούν και αντεπιτίθενται. Το ίδιο αρχίζουμε να κάνουμε κι εμείς και από ό,τι φαίνεται αρχίζει να αποδίδει», ομολογεί ο Ρούνι.

Ο 26χρονος επιθετικός θεωρεί πως τα φρέσκα πόδια που ήρθαν στη Γιουνάιτεντ και η αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού μπορούν να να κάνουν την πλάστιγγα να γείρει υπέρ της ομάδας του, αν αναμετρηθεί ξανά με την Μπαρτσελόνα στη φετινή διοργάνωση.

Αλλωστε, ο Αλεξ Φέργκιουσον ο οποίος σε έναν μήνα κλείνει 25 χρόνια στο «Ολντ Τράφορντ» και φιλοδοξεί να παραμείνει για τουλάχιστον ακόμα τέσσερα, έχει παραδεχτεί πως αποτελεί γι’ αυτόν εμμονή να πάρει ρεβάνς από την Μπαρτσελόνα για την ήττα της Γιουνάιτεντ στον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

Η Γιουνάιτεντ είναι η δεύτερη ομάδα μετά τη Ρόμα που προσπαθεί να αντιγράψει το παιχνίδι των Καταλανών.