Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το νέο Μνημόνιο ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών, αλλά πηγή της τρόικας διέψευσε αργότερα το βράδυ ότι υπάρχει οριστική συμφωνία και υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε χθες νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας και – σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε – οριστικοποίησε το κείμενο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ σήμερα αναμένεται να επικυρωθεί και το αντίστοιχο – αναλυτικότερο – της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Καμία λεπτομέρεια για το περιεχόμενο της έκθεσης και κυρίως για την εισήγησή της δεν έγινε γνωστή.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», είπε πηγή της τρόικας.

Ωστόσο, νωρίτερα πηγή του Ταμείου είχε δηλώσει ότι η ολοκλήρωση της έκθεσής του είναι θέμα ημερών, ενώ ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι η έκθεση αναμένεται στις 24 Οκτωβρίου.

Μόλις ολοκληρώσει την έκθεση, η τρόικα θα αναχωρήσει για την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, όπου τα κείμενα θα παρουσιαστούν στις ευρωπαϊκές Αρχές και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ αντίστοιχα, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ