ΙΤΑΛΙΑ Ι

Ενα εκατομμύριο ακίνητα «φαντάσματα», που δεν είχαν δηλωθεί ποτέ στην Εφορία, ανακάλυψαν οι ιταλικές Αρχές στη μάχη που δίνουν με τη φοροδιαφυγή. Ο φορολογικός θησαυρός, που εντοπίστηκε από την οικονομική αστυνομία με αεροφωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, εκτιμάται ότι θα αποφέρει στα κρατικά ταμεία περίπου 472 εκατ. ευρώ.

ΙΤΑΛΙΑ ΙΙ

Ενα κόμμα τεχνοκρατών του Μάριο Μόντι θα έπαιρνε σε περίπτωση βουλευτικών εκλογών, με 22%, την πρώτη θέση μαζί με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι εμφανίζεται τρίτο στις προτιμήσεις με 17%. Ο Μόντι έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να ασχοληθεί με την πολιτική πέραν του 2013, οπότε λήγει η θητεία της παρούσας Βουλής.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Ενδιαφέρον να επεκτείνει τις επενδύσεις του στην αγορά των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, εκδήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοκ. Σύμφωνα με σύμβουλο του Ταγίπ Ερντογάν, ο αυστραλός μεγιστάνας εξέφρασε την πρόθεσή του σε συνάντηση που είχε με τον τούρκο Πρωθυπουργό. Ο Μέρντοκ είναι ιδιοκτήτης του τουρκικού καναλιού Fox TV.

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Τραγικό θάνατο βρήκαν 37 άνθρωποι όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ένα ολόκληρο χωριό, κοντά στα σύνορα με το Τατζικιστάν. Εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού εγκλωβιστεί στα χιόνια, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Το Αφγανιστάν ζει τον χειρότερο χειμώνα των τελευταίων τριάντα χρόνων, με την πρωτεύουσα Καμπούλ να μετράει ήδη δεκάδες θύματα από το πολικό κρύο.