Ο βάσκος τεχνικός ποντάρει πολλά στην άμυνα-μπετόν του Ολυμπιακού. Στόχος είναι να κρατήσει μακριά τα ατού της ουκρανικής ομάδας για να μπουν τα θεμέλια πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο αγωνιστικός χώρος του «Μέταλιστ Στάντιουμ» βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και η θερμοκρασία την ώρα της συνάντησης προβλέπεται να είναι -10°C!

Ο γκολκίπερ Μπάλας Μέγερι θα έχει έξι σωματοφύλακες! Τους πλάγιους Τοροσίδη (δεξιά), Μαρκάνο ή Χολέμπας (αριστερά), τους στόπερ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και τους αμυντικούς χαφ Μανιάτη, Ορμπάιθ. Πρωταρχικός σκοπός του ερυθρόλευκου τεχνικού είναι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να χτυπήσει με ξαφνικές αντεπιθέσεις τη Μέταλιστ. Δημιουργικό ρόλο θα αναλάβει ο Μακούν, στην επίθεση στις πτέρυγες θα κινούνται οι Μιραλάς (αριστερά), Φουστέρ (δεξιά) και στην κορυφή ο Τζιμπούρ. Δεν αποκλείεται ο Βαλβέρδε να χρησιμοποιήσει στη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού τον Αμπτούν, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Ο τεχνικός της Μέταλιστ, Μίρον Μάρκεβιτς, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με το σύστημα 4-2-3-1: Γκοριάνοφ – Βιγάγκρα (Ομπράντοβιτς), Πσενίσνικ, Γκουέιγ, Τορσιλιέρι – Ξαβιέρ, Τόρες – Σόσα, Μπλάνκο, Τάισον – Κριστάλντο.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Ούγγρος Ιστβαν Βαντ.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Βαλβέρδε αναγνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τόνισε: «Πιστεύω πως δεν υπάρχει φαβορί. Η Μέταλιστ λογικά θα πάρει το Πρωτάθλημα Ουκρανίας και του χρόνου θα παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στη Μέταλιστ, την Αρσεναλ και τη Μαρσέιγ. Θα μας άρεσε να παίρναμε τη νίκη. Ομως δεν μπορώ να μαντέψω τι θα γίνει. Είμαι σίγουρος πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Μέταλιστ έχει πολύ γρήγορους παίκτες. Σε οποιαδήποτε στιγμή απροσεξίας μπορεί να σε αιφνιδιάσουν. Πέτυχαν οκτώ γκολ απέναντι στη Ζάλτσμπουργκ και αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί. Οι αντίπαλοί μας έχουν γρήγορο ρυθμό και έτσι μας αρέσει να παίζουμε κι εμείς».

n Ο Νταβίντ Φουστέρ υποστήριξε: «Οσο προχωρά η διοργάνωση τόσο αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας. Ενα κακό ματς μπορεί να το πληρώσεις ακριβά. Θα ήταν μεγάλη χαρά να σκοράρω και πάλι. Πρέπει να παίξουμε καλά κι αν είναι να κερδίσουμε, ας σημειώσει γκολ οποιοσδήποτε».

Από την πλευρά του ο Μίρον Μάρκεβιτς υποστήριξε: «Ο Ολυμπιακός είναι συμπαγής ομάδα και γι’ αυτό βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα έπρεπε να είχε περάσει στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες. Οποια ομάδα κυριαρχήσει στο κέντρο, συνήθως κερδίζει το ματς».