Οι δύο Αιώνιοι της πάλαι ποτέ μπασκετομάνας συμπληρώνουν το γκρουπ των ομάδων της ζώνης των πλέι οφ, με θέσεις (8η και 7η αντίστοιχα) που δεν αρμόζουν στην πολύ βαριά παράδοσή τους και τους 28 τίτλους τους.

Το παρελθόν θριάμβων με ευρωπαϊκή απήχηση δεν βοήθησε να αποφευχθούν η εκτροπή και τα νέα χρέη, παρά τις ευεργετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Απαντες στους δύο συλλόγους έχουν στο μυαλό τους την επόμενη ημέρα της λήξης του πρωταθλήματος.

Ομως, το παρελθόν με τη Θεσσαλονίκη πραγματική πρωτεύουσα – κι όχι χαριστικά συμπρωτεύουσα – του μπάσκετ και παράλληλα ευρωπαϊκό πόλο της πορτοκαλί μπάλας, φωτίζει το προβληματικό παρόν και δημιουργεί γλυκιά αναμονή για το τζάμπολ του Αλεξανδρείου.

Αλλωστε, το ματς του πρώτου γύρου (ΠΑΟΚ – Αρης 92-87) υπό παρόμοιες συνθήκες καθήλωσε τους αυτόπτες μάρτυρες και τους τηλεθεατές.

Αγωνία, εναλλαγές στο σκορ, πάθος και κινήσεις τακτικής αναμένεται να είναι τα χαρακτηριστικά τού πιο ενδιαφέροντος αγώνα της 23ης αγωνιστικής. Στα αξιοσημείωτα της προετοιμασίας, η μόλις 45 λέξεων δήλωση του πολύ φιλικού με τον Τύπο Βαγγέλη Αλεξανδρή, οι συνήθεις τραυματισμοί του ΠΑΟΚ τις παραμονές των ντέρμπι και η προσδοκία του Αρη για εισπράξεις, ώστε να καλυφθούν οι πιο επείγουσες υποχρεώσεις.

n Η αγωνιστική άρχισε χθες με την άνετη νίκη του Πανιωνίου επί του Περιστερίου στη Νέα Σμύρνη με 77-60 (Ντίμπλερ 21, Μπατής 17 – Γιαννόπουλος 22, Καυκής 11) σε ένα ματς όπου οι Κυανέρυθροι σκόραραν μόνο με δίποντα και τρίποντα!

Σήμερα παίζουν: 16.00: Κολοσσός Ρόδου – Μαρούσι, 16.00: Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο (ΝΕΤ), 16.00: ΚΑΟ Δράμας – Ηλυσιακός, 16.00: Ικαρος – Καβάλα.