Ποιος μπορεί να αφαιρέσει τη χαρά από ένα παιδί; Ποιος δικαιούται να σβήσει το χαμόγελο από τα φωτεινά πρόσωπα των ποδοσφαιριστών;

Δύο «παιδιά χαρά γεμάτα» ήταν χθες στην Τρίπολη ο Κώστας Μήτρογλου και ο Ανδρέας Τάτος. Αμφότεροι υπέγραψαν με γκολ και εξαιρετική απόδοση την πρόκριση στον τελικό της καταπληκτικής ομάδας του Δώνη και προτού κοπάσουν τα επινίκια, άρχισε η κουβέντα και τα ερωτηματικά: θα αγωνιστούν, άραγε, κόντρα στον Ολυμπιακό στον τελικό; Τόσο ο Μήτρογλου όσο και ο Τάτος ανήκουν στην ΠΑΕ του Πειραιά. Οταν ρωτήθηκε ο Δώνης, μάλλον αμήχανα είπε: «Θα δούμε, είναι θέμα της διοίκησης αν αγωνιστούν, στο Πρωτάθλημα υπήρχε συμφωνία να μην παίξουν».

Στο Πρωτάθλημα, ναι. Αλλά και στο Κύπελλο; Ο Ατρόμητος μπορεί να έχει το δικαίωμα στο όνειρο της μιας βραδιάς. Να ζήσει τις στιγμές που βίωσαν στο παρελθόν η Λάρισα, η Καστοριά, ο Ηρακλής, ο Πανιώνιος και όσες ομάδες δεν τα πολυκαταφέρνουν στο Πρωτάθλημα.

Χωρίς Μήτρογλου και Τάτο, ασφαλώς και θα είναι αποδυναμωμένος. Και χαρτιά να έχουν υπογραφεί, ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα μπορούσε να ζητήσει να βρει απέναντί του τα καλύτερα στελέχη του Ατρομήτου. Αλλωστε, πολλές φορές ο κ. Σπανός είπε πως οι παίκτες της ομάδας του πληρώνονται από τον ίδιο. Αρα; Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και κυριαρχεί διότι επιβεβαιώνει την ανωτερότητά του. Μπορεί να διεκδικήσει το Κύπελλο, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Δεν είναι θέμα συμφωνιών, είναι ζήτημα νοοτροπίας και fair play.

Ο Ατρόμητος δεν είναι στον τελικό; Ε, αυτή την ομάδα ας δούμε και όχι ένα σύνολο χωρίς τα καλύτερα στηρίγματά του.

Στο κάτω κάτω, ο Βαλβέρδε ζήτησε να πάει δανεικός ο Μήτρογλου και είπε «όχι» στην άμεση ένταξη του Τάτου στον Ολυμπιακό. Γιατί να μην αντιμετωπίσει παίκτες που για τον έναν ή τον άλλο λόγο θεώρησε πως δεν ταιριάζουν στα πλάνα του;