Οι ελλείψεις φαρμάκωνταλαιπωρούν τους χρονίως πάσχοντες, όπως είναι oi ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο, με σκλήρυνση κατά πλάκας ή όσοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού, όπως καταγγέλλουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαϊας.

Όπως γνωστοποιούν σε ανακοίνωση τους νέα Υπουργική απόφαση ορίζει ότι τα φάρμακα αυτά θα χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο από τα νοσοκομεία. «Προφανώς μη γνωρίζοντας ότι τα νοσοκομεία για διαφόρους λόγους δεν τα έχουν, στερούν το δικαίωμα να διατίθενται αυτά σε αυτή την περίπτωση από τα ιδιωτικά φαρμακεία».

Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι οι «Έλληνες πολίτες που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες να μην βρίσκουν τα φάρμακα τους στα νοσοκομεία και να μην μπορούν να εκτελέσουν τις συνταγές τους στα ιδιωτικά φαρμακεία», δεδομένου ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν διαθέτουν πλέον συγκεκριμένα σκευάσματα στα ιδιωτικά φαρμακεία.

«Η ευθύνη βαρύνειαποκλειστικά την Κυβέρνηση, η οποία στο όνομα «επίτευξη στόχων» έχει διαλύσει την υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη του Ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.