Αν κάποιος είχε αναφέρει πριν από έξι χρόνια ότι θα έρθει η στιγμή που η ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Huffington Post» θα κέρδιζε ένα βραβείο Πούλιτζερ την ώρα που δεν θα βραβευόταν η «Washington Post», ελάχιστοι θα το πίστευαν. Εφέτος ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Γουντ, της ιστοσελίδας που δημιούργησε η Αριάνα Στασινοπούλου-Χάφινγκτον, ήταν ο μεγάλος νικητής των Πούλιτζερ στην κατηγορία της κάλυψης των εσωτερικών θεμάτων για ένα εκτενές άρθρο στο οποίο διερεύνησε τις σωματικές και ψυχικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αμερικανοί βετεράνοι στρατιώτες στους πολέμους του Ιράκ και του Αφγανιστάν.
Ο τίτλος του ρεπορτάζ ήταν «Πέρα από το πεδίο της μάχης» και ήταν η δεύτερη υποψηφιότητα του 66χρονου Γουντ, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του έχει καλύψει συγκρούσεις στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Ασία, στη Μέση Ανατολή και στην Κεντρική Αμερική. Η Αριάνα Χάφινγκτον, φανερά ευχαριστημένη για τη βράβευση, δήλωσε ότι «από την αρχή ένας από τους κύριους πυλώνες της φιλοσοφίας μας ήταν να αφηγηθούμε ιστορίες. Το βραβείο είναι το αποκορύφωμα του Γουντ ως στρατιωτικού ανταποκριτή και επιβεβαίωση ότι η δημοσιογραφία στο Διαδίκτυο ακμάζει». Το Ιντερνετ έχει να πανηγυρίσει και για άλλο ένα Πούλιτζερ στο πολιτικό site Politico, του οποίου βραβεύθηκε ο σκιτσογράφος Ματ Βέρκερ.
Και όλα αυτά έγιναν μόλις έξι χρόνια αφότου η επιτροπή για τα Πούλιτζερ άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει, εκτός από τα άρθρα των εφημερίδων, ρεπορτάζ ιστοσελίδων. Το 2009 αποσύρθηκε ο όρος της αποκλειστικής υποδοχής εφημερίδων και εφέτος ήρθαν τα πρώτα βραβεία στα οποία δεν συμπεριελήφθη ένας μύθος της αμερικανικής δημοσιογραφίας: η «Washington Post». Οσοι ασχολούνται με το Διαδίκτυο πανηγύρισαν στην ιδέα ότι κάτι τόσο καινούργιο όσο η «Huffington Post» νίκησε μεγάλους και καθιερωμένους δημοσιογραφικούς οργανισμούς. Ωστόσο παραπονέθηκαν για το τι σημαίνει τελικά «εφημερίδα», και μάλιστα το site Slate.com δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: «Η “Huffington Post” είναι εφημερίδα;».
Οι κανόνες που αποκλείουν τα περιοδικά και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα είναι αναπόφευκτο να αλλάξουν στην εποχή της ψηφιακής δημοσιογραφίας, λένε οι ειδικοί. Τα Πούλιτζερ συχνά επικρίνονται ως ένας συντηρητικός θεσμός, που προσαρμόζεται πολύ αργά στις νέες συνθήκες της δημοσιογραφίας. Παρ’ όλα αυτά κανένας άλλος θεσμός δεν είναι τόσο αξιοσέβαστος στις ΗΠΑ όσον αφορά το «καλό ρεπορτάζ». Η δουλειά της επιτροπής που απονέμει τα βραβεία είναι ενδελεχής και ιδιαίτερα προσεκτική, καθώς τα Πούλιτζερ έχουν χαρακτηρισθεί «ίσως τα πιο δύσκολα βραβεία στον κόσμο».
Οπως γράφει η εφημερίδα «The Guardian», αν τα Πούλιτζερ δείχνουν τις αλλαγές στις αίθουσες σύνταξης των αμερικανικών εφημερίδων, μια προσεκτική μελέτη των εφετινών βραβείων αποκαλύπτει το πόσο πολλά άλλαξαν σε λίγο χρόνο. Ο νικητής στην κατηγορία των έκτακτων ειδήσεων, η «Tuscaloosa News», υπέβαλε έντυπα άρθρα, όμως έδειξε την ικανότητά της σε αυτή την κατηγορία κυρίως μέσω twitter στέλνοντας δεκάδες tweets ενημέρωσης και ζωντανής κάλυψης ενός καταστροφικού τυφώνα. Η «Denver Post», η οποία κέρδισε στην κατηγορία του φωτορεπορτάζ, υπέβαλε μια σειρά φωτογραφίες για τη ζωή βετεράνων στρατιωτών με μετατραυματικό άγχος, τις οποίες είχε αρχικά δημοσιεύσει διαδικτυακά.